tag:blogger.com,1999:blog-32375102.post1220053052148358628..comments2023-10-30T15:22:39.911+01:00Comments on Közös gomba: További Hőgyészre készült receptekIstván Bagihttp://www.blogger.com/profile/04350301956532144921noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-59548265996540338562010-01-14T15:11:21.965+01:002010-01-14T15:11:21.965+01:00Kedves Teca, szeretnék neked küldeni egy e-mailt, ...Kedves Teca, szeretnék neked küldeni egy e-mailt, ha megkeresnél itt: sajatleveben@gmail.com az sokat segítene!"saját levében"https://www.blogger.com/profile/02512085899978922450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-40035288856086232332009-09-15T12:00:53.204+02:002009-09-15T12:00:53.204+02:00:-)) Nagyon inspiráló az ajánlat, jó házikészítésű...:-)) Nagyon inspiráló az ajánlat, jó házikészítésű kolbászt emlékem sincs, mikor ettem utoljára.lilapereszkehttps://www.blogger.com/profile/04651473942252855541noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-6656476710239720422009-09-15T11:47:57.466+02:002009-09-15T11:47:57.466+02:00Oh, gombáért hajlandó vagyok utazni:-) (Kiskőrösön...Oh, gombáért hajlandó vagyok utazni:-) (Kiskőrösön élek, de hetente járok Pestre)<br />A barter rendben, de ha nem vagy húshagyó, jobban jársz a sajátkészítésű kolbászunkkal, gasztroblogger körökben igen kedvelt:-)Gabojszahttps://www.blogger.com/profile/15728123197584707037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-13136126877972672162009-09-15T11:42:14.680+02:002009-09-15T11:42:14.680+02:00@gabojsza: ha majd dúskálunk a gombában itt az ors...@gabojsza: ha majd dúskálunk a gombában itt az ország középső részén gondolok rá, egyelőre sivatagi a helyzet. Szoktam cserélni gombát vajrépára :-) <br />Egyéb csere is létrejöhet, feltéve, ha elérhető távolságban vagyunk egymástól (én Budakeszin lakom).lilapereszkehttps://www.blogger.com/profile/04651473942252855541noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-72987434428002529672009-09-15T11:29:32.307+02:002009-09-15T11:29:32.307+02:00Na, ennek különösen örülök! Biztos vannak kalapos ...Na, ennek különösen örülök! Biztos vannak kalapos specialitásaid is. Remélem, hogy belelapozol a közös gomba receptjeibe is! Ha találsz olyat az alkotásaid között, amilyen itt még nincs (biztos!! :-) színesítve a spalettát, beírod azokat ide is.lilapereszkehttps://www.blogger.com/profile/04651473942252855541noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-27394842860157332202009-09-15T11:26:10.684+02:002009-09-15T11:26:10.684+02:00@Teca: az avokádó levest mi is nagyon szeretjük, k...@Teca: az avokádó levest mi is nagyon szeretjük, ki fogom próbálni szarvasgombával is:-) Ha már szarvasgombás, megadnám neki a tiszteletet és nem tennék bele kockából készült alaplevet, hanem igazit...<br />a többi recept is tetszik, de nálam még mindig a harcsád viszi a pálmát!:-)<br /><br />@lilapereszke: amikor "a gyerek már ott tart, jaj, csak gombát ne",<br />kérlek fogadj örökbe, én bármikor, bármennyi vadgombának tudok örülni, de sajnos olyan ritkán jutok hozzá, hogy az olyan alkalom ünnepszámba megy...Gabojszahttps://www.blogger.com/profile/15728123197584707037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-17957628674953861872009-09-15T11:08:42.134+02:002009-09-15T11:08:42.134+02:00Mi is nagyon szeretjük a "kalaposokat", ...Mi is nagyon szeretjük a "kalaposokat", sokkal régebben, mint a szarvasgombát és szerencsére erdőtjáró gyermekem azokat is megtalálja. Mindenféle gombát és gombás ételt szeretünk és vevők vagyunk rá.schtecahttps://www.blogger.com/profile/09405225297284042172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-45480250103982245552009-09-15T10:56:47.818+02:002009-09-15T10:56:47.818+02:00Köszi a választ, értem már, a gyerekért mindent :-...Köszi a választ, értem már, a gyerekért mindent :-) <br />Mi kalaposban utazunk, de a "gyerek" már ott tart, jaj, csak gombát ne :-) Szóval egy héten csak egyszer lehet gomba. Én csak most kaptam kedvet a szarvasgombás kísérletezésre, a tésztás megoldások nem hoztak lázba, bár Hőgyészen Olivi úr diós tésztája lecsúszott volna nálam is :-)lilapereszkehttps://www.blogger.com/profile/04651473942252855541noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-83045738972894129412009-09-15T10:29:32.650+02:002009-09-15T10:29:32.650+02:00Kedves Lilapereszke!
Nagyon köszönöm az észrevétel...Kedves Lilapereszke!<br />Nagyon köszönöm az észrevételeket, kipróbálom majd ezt a kenyérszeletes megoldást, igen jól hangzik. A tőkehalmájas nekünk izlett, ahogy egymás mellett kóstoltuk a símát, és a gombást - a gombást választottuk fínom, izgalmas íze volt - de persze izlések..... és talán érdemes kipróbálni egyszer.<br />A balzsamecet tényleg mesterséges, de nem volt rossz egy-két csepp.<br />A szarvasgombát pedig úgy kb. 10 éve ismerem, mert egyik gyermekem kb. azóta vadászik szarvasgombára a kutyáival. Az ő révén ismertem meg és kezdtem el használni, először csak óvatosan, magam azonnal beleszerettem, de a család csak igen lassan szokott hozzá. Sokáig csak vajjal, tojással, libamájjal és mindenféle tésztával ettük. Az utóbbi években próbálkoztam másféle megoldásokkal is.schtecahttps://www.blogger.com/profile/09405225297284042172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-7733564768966791022009-09-15T10:07:43.752+02:002009-09-15T10:07:43.752+02:00Kedves Teca!
Az avokádós leves nagyon tetszik.
(V...Kedves Teca!<br />Az avokádós leves nagyon tetszik. <br />(Van is egy szarvasgombánk, valószínű abban fogja végezni egy része :-) Levesbetétnek azonban nem pirítanám meg olajban a kenyeret, hanem két vajas kenyérszelet közé zárva a szarvasgomba reszeléket az összezárhatós ajtajú :-)<br />szendvicssütőn sütném meg, hátha sikerül bezárni vele az aroját is. <br />A tőkehalmájkrémes biztos finom, de az szarvasgomba nélkül is az:-) Mit tud hozzátenni egy szarvasgomba íz, egy elég agresszív halízhez? Nem hinném, hogy kiemeli a szarvasgomba ízét, márpedig arra volna szükség. <br />A dinnyés-kecskesajtos-fehér homoki szarvasgombás desszerthez hangyányi homokit tennék, mert szerintem geil édes az a gomba, a balzsamecetet kihagynám. A szarvasgombás balzsamecettől egy kicsit idegenkedem. Semmilyen ilyen "mű" készítményt nem fogadok el, olvastam, hogy az ilyen készítmények legtöbbje mű aromákkal készül. <br />EGyébként ez tetszik. (Mint ahogy ízlett Gabojsza nyers fügés megoldása is. Sütve már émelygős volt)<br />Egy kérdésem volna: mióta használod a konyhádban a szarvasgombát fűszerezésre?lilapereszkehttps://www.blogger.com/profile/04651473942252855541noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-80278367592111966182009-09-15T09:45:50.990+02:002009-09-15T09:45:50.990+02:00Hú, a szerkesztést úgy látom, még gyakorolnom kell...Hú, a szerkesztést úgy látom, még gyakorolnom kell...schtecahttps://www.blogger.com/profile/09405225297284042172noreply@blogger.com