tag:blogger.com,1999:blog-32375102.post6500473866835263615..comments2023-10-30T15:22:39.911+01:00Comments on Közös gomba: VargányalánkságokIstván Bagihttp://www.blogger.com/profile/04350301956532144921noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-90339232820395277332008-06-17T16:44:00.000+02:002008-06-17T16:44:00.000+02:00Na, a legjobb instant gombamártás a mindig kéznél ...Na, a legjobb instant gombamártás a mindig kéznél lévő ilyen-olyan gombapor, burgonyakeményítő, és csont/húsleves összeszerkesztéséből pillanatok alatt megvan.nagypapihttps://www.blogger.com/profile/17107993981520192623noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-4031173203019985292008-06-17T09:07:00.000+02:002008-06-17T09:07:00.000+02:00A krémleves porok jótékony hatásáról olvastam rége...A krémleves porok jótékony hatásáról olvastam régebben. Mostanában dobtam ki 2 ilyen stanyeclit. Vannak jobb megoldások? Pl: bóti csiperke :))<BR/>Persze te ezt nem értheted, mert mostanában "valami" semmiízű vargányákat gyüjtögetsz - már-már megszállottan. :-)))))Szilvásy Déneshttps://www.blogger.com/profile/04285265811196771058noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-72174047973512187762008-06-13T18:26:00.000+02:002008-06-13T18:26:00.000+02:00Léteznek más kompromisszumos megoldások is...:)Léteznek más kompromisszumos megoldások is...:)nagypapihttps://www.blogger.com/profile/17107993981520192623noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-59235842648937353122008-06-09T11:37:00.000+02:002008-06-09T11:37:00.000+02:00Liscsim! Tartozom egy vallomással. Már megkóstolta...Liscsim! Tartozom egy vallomással. <BR/>Már megkóstoltam a zacskós port, de csak a kényszer vitt rá. 3 napos gombászkirándulás, eső, hideg, átázott ruhák, mindegy, hogy mi, csak meleg legyen.:-)))lilapereszkehttps://www.blogger.com/profile/04651473942252855541noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-59772593289543901652008-06-08T21:12:00.000+02:002008-06-08T21:12:00.000+02:00jujjj.jujjj.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-23716043618337577082008-06-07T09:43:00.000+02:002008-06-07T09:43:00.000+02:00Kiválót biztosan nem, legfeljebb fogyaszthatót. Ne...Kiválót biztosan nem, legfeljebb fogyaszthatót. Nekem nem voltak túlzott előítéleteim az ilyen holmikkal szemben, de egyszer csak hirtelen megutáltam. Pontosan emlékszem az esetre. Agyon vegetázott szegfűgomba paprikást kaptam viszonzásul a gomba szállítmányért.<BR/>Éhes voltam ,megettem. Azóta leszámoltam ezekkel a "cuccokkal".Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15318780252687188096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-34223261927342182842008-06-07T09:29:00.000+02:002008-06-07T09:29:00.000+02:00Állítólag Maggi gomba-krémleves porból kiváló gomb...<B>Állítólag</B> Maggi gomba-krémleves porból kiváló gombamártást lehet készíteni...:))nagypapihttps://www.blogger.com/profile/17107993981520192623noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-6358066137515706152008-06-06T21:20:00.000+02:002008-06-06T21:20:00.000+02:00A tuningos zacskós levessel elérkeztünk a csúcsra!...A tuningos zacskós levessel elérkeztünk a csúcsra! Nem szégyen, mindőnkkel megesett már. Kivéve LP-t.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15318780252687188096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-14708867425079312702008-06-06T12:47:00.000+02:002008-06-06T12:47:00.000+02:00Nagypapi:Lehet hogy mi rokonok vagyunk???Én azt sz...Nagypapi:<BR/>Lehet hogy mi rokonok vagyunk???<BR/>Én azt szeretem, ha kissé csípős a borstól (sokan már rá se mernek nézni annyira megborsozom) és közben selymesen édes a cukortól (bár én a kristálycukrot preferálom, úgy is megolvad, de a procukorral nem vagyok kibékülve)<BR/>A babfőzi is savanykásan édeskésen is kitűnő egészen más mint a "hagyományos", bár lyoni hagymával még nem próbáltam. Ajánlhatom mindenki figyelmébe a nem annyira kificamodott ízű, de kissé fura látványú csavart: Végy bármiféle eléggé forró levest (legyen akár tárkonyos ragu, vagy egy sima húsleves gazdagon, avagy zöldéglé)és hitsd meg egy jó maréknyi reszeltsajttal. Ha elég forró a leves, akkor el tudod keverni. A végeredmény egy furcsa állagú, ámde annál finomabb, teljesen eltrő ízű leves lesz, nyúlós sajt-massza darabokkal. Feledhetetlen. Ez a módszer akkoriban kísérleteződött ki, mikor hirtelen levesvágyból adódóan zacskóslevesből próbáltunk valami tuningolt fogyasztható dolgot összehozni. (egyéb kísérleteket nem közlök a köznyugalom megóvása végett :P)Birsinatorhttps://www.blogger.com/profile/04465472626163771341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-64398864982716566982008-06-05T21:29:00.000+02:002008-06-05T21:29:00.000+02:00A gyümölcsszószok főtt húsok mellé, a kompótok, be...A gyümölcsszószok főtt húsok mellé, a kompótok, befőttek sültekkel teljesen természetes volt (és van) Az atyám emlegette a lekváros csirkét, mint elrettentő ételt. (igaz,a "szárnyasvadakat" sem kedvelte).<BR/>A képek láttán aggódom: ebben a varágánya bőségben (nálad) mi lesz,ha eccercsak rá se bírsz majd nézni az ilyen kajákra. Akkor jönnek a zöldfőzelékek, meg a mákostészta? :-)))Szilvásy Déneshttps://www.blogger.com/profile/04285265811196771058noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-84232711552553870312008-06-05T18:03:00.000+02:002008-06-05T18:03:00.000+02:00Hajaj...A többiről még nem is tudsz! :)A szemesbab...Hajaj...<BR/>A többiről még nem is tudsz! :)<BR/>A szemesbabfőzeléket pl. ecettel-cukorral szeretem. És sok-sok rostélyoshagymával!nagypapihttps://www.blogger.com/profile/17107993981520192623noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-30223807949893768462008-06-05T15:42:00.000+02:002008-06-05T15:42:00.000+02:00Ez utóbbi két összeállítás azért már kissé perverz...Ez utóbbi két összeállítás azért már kissé perverz. :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15318780252687188096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-748629587549426392008-06-05T13:14:00.000+02:002008-06-05T13:14:00.000+02:00Semmi kivetnivalót nem látok a csuszaevési "ízlésf...Semmi kivetnivalót nem látok a csuszaevési "ízlésficamodban", én a káposztáscvekedlivel vagyok így, bors+porcukor :))nagypapihttps://www.blogger.com/profile/17107993981520192623noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-59135174136539987442008-06-05T12:52:00.000+02:002008-06-05T12:52:00.000+02:00Ez tiszta, nem is a létjogosultságát kérdőjeleztem...Ez tiszta, nem is a létjogosultságát kérdőjeleztem meg a gyümölcsös ételeknek, csak sokáig szokásaim rabja voltam. (bár az elsőre furcsa ízkombinációk nem állnak távol tőlem, némi fagylaltal való csábítás hatására általános iskolai ofőm pártját fogva megkóstoltam a túrós csuszát pörccel és cukorral, és azóta is úgy eszem :P)Birsinatorhttps://www.blogger.com/profile/04465472626163771341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-11020176130832766302008-06-05T11:28:00.000+02:002008-06-05T11:28:00.000+02:00A jót soha nem késő megtanulni/megszeretni.Anyám m...A jót soha nem késő megtanulni/megszeretni.<BR/>Anyám már 50 éve gyümölcskompótokat adott a sült/rántott húsok mellé, állítólag sváb szokás, szóval a svábok okos emberek...:))nagypapihttps://www.blogger.com/profile/17107993981520192623noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-21096444917255173952008-06-05T10:46:00.000+02:002008-06-05T10:46:00.000+02:00Régen el nem tudtam volna képzelni a gyümölcsös íz...Régen el nem tudtam volna képzelni a gyümölcsös ízeket nem deszert jellegű fogásokban, manapság egyre inkább barátkozom vele, és ez a recept (ezek a receptek) elkészítésért kiált(anak), csak a hétvégén sikerüljön vargányát kerítenem :)<BR/>Sajnálom, hogy ifjú koromból (28-at töltöttem májusban), és pesti lakásgyerek múltamból fakadóan, még csak mostanság tudom felfedezni ezeket a csodákat, mint gombázás, és erdei gombás étkek elkészítése.Birsinatorhttps://www.blogger.com/profile/04465472626163771341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-75551905116033767672008-06-04T14:10:00.000+02:002008-06-04T14:10:00.000+02:00Köszönöm, de a beteg nem én voltam. :))Mit írhatné...Köszönöm, de a beteg nem én voltam. :))<BR/>Mit írhatnék? Konyhaasztalnál ettük, volt szalvéta is, kint jó meleg, bent meg hűvös Pinot blanc. Sajna még csak ilyen km. őszibarack van, de a három íz (vaj-gomba-gyümölcs)nagyon passzol.<BR/>Az idol addig áll, amíg táplálják azok lelkesedését, akik hátulról támasztják...:)) Már csak ilyen gyarlók vagyunk.nagypapihttps://www.blogger.com/profile/17107993981520192623noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32375102.post-17238785764801108242008-06-04T13:50:00.000+02:002008-06-04T13:50:00.000+02:00NP! A vargányák számának növekedésével a soraid sz...NP! A vargányák számának növekedésével a soraid száma csökkenő tendenciát mutat. Szörnyű helyzetedet olvasván (betegen is vargánya hegyekkel birkózni)a szívem majd meghasadt. <BR/>Vígaszt, már csak a lakomáid elfogyasztásának körülményeiről írt hosszabb tudosítás tudott volna nyújtani. Hiányolom :-)))<BR/>Az étkek gyönyörűek. Liscsim mester szobra lassan felépül :-))lilapereszkehttps://www.blogger.com/profile/04651473942252855541noreply@blogger.com