vasárnap, július 22, 2007

Mellbedobással

nyert LP, már ami a post beírását illeti.

Nálunk ma gödöllői töltött csirkecomb készült, krumplipürével, kajszibefőttel (2004-es évjárat). Minden mindegy alapon, mi is átmentünk mazohistába, 220 C-ra előfűtött sütő előtt, mackónadrágban és fülessapkában figyeltem, kellően megpirult-e már a pipi bőre, ami alatt tejben áztatott zsemle, mezei szegfű és galambgomba, némi kockázott csirkemáj etc. pironkodott.
Utána felüdülés volt kimenni a 'csupán' 36 fokos erkélyre...



Mai kérdésünk: Mitől gödöllői a csirkecomb?

1. a csirke gödöllői
2. NP gödöllői
x: maga a recept gödöllői

Vigyázat, több helyes megfejtés is lehet!

9 megjegyzés:

  1. uhh micsoda post dömping!

    minden elismerésem hogy nektek meg van kedvetek főzni ilyen melegben!

    a tippem hogy Nagypapi gödöllöi és otthonról hozta a receptet

    VálaszTörlés
  2. Hypogea befolyásolt :-))
    1,2,X
    Nagypapi hazalátogatott Gödöllőre. Kinézett egy fiatal pipit ( rántanivaló csirkét), meglőtte, hazavitte, megsütötte, és mind megette.

    VálaszTörlés
  3. A mackónadrág gödöllői.

    VálaszTörlés
  4. Az ugyan nem. Nem helységtől, korszaktól (raktó) függ, ki hogy hívja a mai melegítőt.

    VálaszTörlés
  5. A mackónadrág legyen mackónadrág. Helytől és kortól függetlenül.

    Én elszegődnék Budapestre mackónak
    és megnyitnám a kuckómat
    sört innék és bort innék
    én lennék a főnök és a törzsvendég

    VálaszTörlés
  6. Anonym(o)us kuckójában
    Elfogyott a sör s a bor,
    A maradék gesta hungaroRUM
    hamar betete neki a kaput.

    VálaszTörlés
  7. na jó de mikor lesz szabad a gazda?

    VálaszTörlés
  8. beetee-te neki a kaput

    VálaszTörlés