vasárnap, szeptember 14, 2008

Rántott zöldbab gévagombával


Kaptunk az erdőtől ( Kovlvi szemfülessége folytán) egy vacsorányi gévagombát.
Régen olvastuk a rántott zöldbab receptjét, melyhez hagymamártást ajánlottak, de a gombamániákus szenvedélyünk miatt természetesen átírtuk.

A zöldbabot egészben hagyva sós vízben majdnem készre főzzük.
A felvert tojáshoz, reszelt sajtot, sót, borsot, mustárt, vágott petrezselyemzöldet és 1 kanál lisztet adunk. Ebbe a masszába mártjuk a lecsepegtetett zöldbabot, majd prézlivel megszórjuk, forró olajban pirosra sütjük.
A gévagombát apró szeletekre vágjuk, (ha savanykás kiáztatjuk ).
Szálasra vágott hagymát vajon aranysárgára pirítunk, majd adunk hozzá egy fél zöldpaprikát, és 1 kisebb nyúzott paradicsomot. Hozzáadjuk a gévagombát, sózzuk, puhára pároljuk.



Vacsoránkat megízlelve egész finomnak találtuk. Meg is ettük. :-)
Ajánljuk vegásoknak, diétázóknak, és mindenkinek aki szereti a zöldbabot gévagombával :-))

9 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy végre legalább itt a zsemlemorzsából újra prézli lesz, a burgonyából krumpli stb . Igaz cserébe mindet meg kell tanulni franciául is, de ennyit megér. :))

    VálaszTörlés
  2. Én is megettem volna...:)
    Jótanács: ha kisméretűnek választott képet szúrsz be, helyezd jobb, vagy bal oldalra, így minden kép (mindenképp) nagyítható lesz.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a jótanácsot, kívánságod teljesült :-)/mint a mesében/

    VálaszTörlés
  4. Jaj de jó, kívánhatok még? :))
    Ez a bab így kevéssé tűnik fogyókúrásnak (nem mintha szükségem volna rá) el tudok képzelni - most kibic - egy rakott változatot, kevés szárnyasmájjal súlyosbítva.

    VálaszTörlés
  5. A közös teherviselést még nem kívánod ? :-)))(6. pont)

    VálaszTörlés
  6. Csak rész vagyok, nem az egész...:)

    VálaszTörlés
  7. Ettem már krumplit kirántva, de zöldbabot még soha. Gondolom nem az a nagyon vékony ceruzabab.

    VálaszTörlés
  8. Juliska babból szerettem volna, de aranyárban adják, ha van is a piacon. Így maradt a hagyományos sárga zöldbab :-))

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés