szerda, április 22, 2009

Húsvét utáni kucsmagomba

Hirtelen felindulásból (de főleg, mert szép friss volt) vettem egy köteg szólóspárgát.
Bevallom, két lilás árnyalatú sípot egy óvatlan pillanatban kicseréltem, mert ez a szín azt jelzi, hogy ezeket nem kellő időben szedték le, már kidugták a fejüket a bakhátból.
Pár szem ízletes kucsmagomba is volt kéznél, továbbá a húsvéti, hagyományos módon készült békésszentandrási mangalica sonkából is akadt még pár falat. Kevés csirke alaplé, csipet kakukkfű, 1 dl Ottonel muskotály, 1 dl tejszín és 1 tojás sárgája a további hozzávalók. Ja és friss medvehagyma, meg pár szem újburgonya. Nem tudom, a kombinációban milyen molekuláris folyamatok zajlottak le a főzés során, de a mellé kortyolt borral szinte szárnyaltak az ízek.

5 megjegyzés:

  1. Étvágygerjesztő tányér. A felsorolt ízek - gondolatban is - jól összeállnak.

    VálaszTörlés
  2. Még hogy szóló spárga, hiszen trióban énekelnek a tányéron a szép kucsmagombáknak :-)
    Hát nem kedvet kaptam tőled egy spárgás-gombás duóhoz! Spárga van a piacon, gombát meg kerítek hozzá a föld alól (ja nem! ) a fa tetejéről is :-)

    VálaszTörlés
  3. Vasárnap biztosan találtok, zárolj pár darabot! :)
    Ma újból maradék evés lesz, összeszerkesztek vmi zöldborsós-rókagombás-spárgás-sonkás-medvehagymás ragut szélemetélttel. A sajton még spekulálok, erre talán nem kéne.

    VálaszTörlés
  4. Könnyű annak, aki tud főzni :o)

    VálaszTörlés
  5. Aki Kallával főz együtt, az ne panaszkodjon! :)

    VálaszTörlés