szombat, június 06, 2009

Csupa primőr

Töltött tök, kapros rókagomba mártással, újburgonyával.
Igazán csak nyár elején szabad készíteni, amikor minden hozzávaló először kerül piacra, illetve kosárba. Persze később se' rossz...:)

6 megjegyzés:

  1. Nagypapi ezt meg hogy varázsoltad ide a kakas és a zöldborsó dicsérete közé utólag? Pompásan és gombásan mutat a paradicsomszelet a tök tetején. Kedvemre való fogás lett volna, ha meghívsz rá :-)))

    VálaszTörlés
  2. Semmi varázslat, itt volt ez eddig is.
    Szívesen meghívtalak volna, de gondoltam, mint fiatal házast mégse...még szysssz félreésrti :))

    VálaszTörlés
  3. Á, nem olyan féltékeny típus :-)))
    Esti mesében elmeséltem volna neki, hogy a tőtelék miből volt, most aztán te leszel kénytelen beszámolni róla, ha megkérhetlek.
    (Mi ez az új stílus, hogy csak vázlatokat dobsz fel? Szeressük' mink a részleteket :-)))

    VálaszTörlés
  4. A tőtelékben semmi extra, darált hús, tejbe áztatott zsemle, zöldpetrezselyem, kevés bors. só.
    Sütés félidejében vastagon bekenem kapros tejföllel, és teszek rá egy szelet paradicsomot.
    Bővebben ld. "Az én tököm" postnál: http://kozosgomba.blogspot.com/2007/07/az-n-tkm.html

    VálaszTörlés
  5. Újraolvasván a "te töködet", most is belepirultam :-)
    Akkor hát most a klasszikus változat volt! Tán csak nem a szülinapi? Ha igen, Isten éltessen, ha nem akkor is :-)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm! :)
    Ami a tököt illeti, előrehozott szülinap lett, az igazi júli elején lenne aktuális, de nem leszünk idehaza.

    VálaszTörlés