Vargánya, felkockázott sütőtők, megtisztított, felaprított hagyma, zöldfűszerek, oliva olaj, tejszín, tokjai furmint… a főzéshez előkészített és egymás mellé pakolt tételek már önmagában is kecsegtető látványt nyújtanak!
Első lépésként az üvegesre pirított hagymára rákerül a tök, kevés alaplé, pár korty tokaji – ez a keverék 15-20 percen keresztül fő. Ekkor következik a felszeletelt vargánya, majd jöhetnek a fűszerek. Újabb 20 perc figyelmes törődés és az utolsó fázishoz érkeztünk: a levesből a kéziturmix krémlevest készít (a „formája kedvéért” pár vargánya szeletet megtartunk), jöhet a kevéske tejszín, egy utolsó „rottyantás” – és kész a leves.
Tálalás: a kivájt tök héjában.
Tök jó, de ne tökölj vele sokat :-)
VálaszTörlésÜdv
Labael
Olyan lassan jössz, hogy elmegyek, mire ideérsz...:)
VálaszTörlésLehet, hogy mégsem vargányából készült a krémleves?
VálaszTörlésFelhívom Zacher dokit...)
Nagypapi
VálaszTörlés... hamar munka az ördögé...!
Furmint helyett egyszer próbáld ki száraz sherryvel. (jobb híján szamorodnival)
VálaszTörlésA hétvégén kipróbáltam, persze szárított vargányával és száraz tokaji szamorodnival. Nem tudom, hogy volt-e olyan, mint az eredeti, de nagyon finom lett, annak ellenére, hogy nem tökből ettem.
VálaszTörlés...annak ellenére, hogy nem tökből ettem...
VálaszTörlésA tökhéj csak a "marketing"...!