
Szedni: gyönyörűség volt - fogyasztani: öröm.
Ami a kucsmát illeti: igen alapos tisztogatással kezdtem. Kevés vajon üvegesre pirítottam az apróra szeletelt hagymát és fokhagymát, aztán jöhetett a cseh kucsma. Rövid sütés után még a só, bors, zöldfűszerek, aztán legvégül pár kanál tejszín. Az egész, ha 8-10 perc!
A gnocchi az már más tészta... Tészta: krumpliból. A megfőzött krumplit 2 tojássárgájával, liszttel és sóval összegyúrtam, átnyomkodtam, majd 2-3 centis hurkákat formáztam belőle, amit apró, csepp alakú darabkákra szaggattam kiskanállal. A tészta egy jó órát pihent, aztán elő egy lábas, a lábasba enyhén sós víz és mehet bele a gnocchi. Pár perc múlva a felszínre jön a kész köret, lehet leszűrni, tálalni.
A kucsmagomba, tejszínesen: pazar. A friss gnocchi, parmezánnal: omlós. Együtt a kettő: különleges csemege - olasz stílusban.
Ez igazán csábító, amig még van kucsmagomba, feltétlenül kipróbálom.
VálaszTörlésA gnocchit is nagyon szeretem, de kövezzetek meg, gyermekkorom krumplinudlija azt hiszem ugyanez, vagy legalábbis erősen hasonlít.
Kedves Teca!
VálaszTörlésNem kövezünk meg :-) Én következetesen - minden divathullám ellenére - ragaszkodom a jól bevált (krumpli) nudli megnevezéshez, sőt... Dénes az angyalbögyörőhöz, mert Borsodban úgy hívják.:-)))
Kedves Tendrei!
VálaszTörlésÖrülök, hogy itt is megemlítetted az alapos tisztítását a gombának. Sokan elnagyolják a drótféreg, meztelencsiga, stb. kilakoltatását :-)
Az étel remek, egyszerű, gusztusos,az írásod is kedves, csak egyet nem értek, mitől olaszos? Valami biztos elkerülte a figyelmemet.
Kedves lilapereszke!
VálaszTörlésKöszönöm a dicséretet! Tervezek a napokban egy nagyobb összefoglalót - magamnak. Ez volt az első kucsma szerzonom, rengeteget tanultam és hat féle receptet főztem.
A krumplinudlit átvettem, ha lehet, miért mondjuk más nyelven...
Amúgy annyiban olaszos, hogy ez (is)egy Carluccio recept, konkrétan nagy tisztelője vagyok, bárha egyszer - akár az egyesület égisze alatt - meg tudnánk hívni egy ünnepi gomba találkozóra/ főzésre.
Ha jól látom az fattyúkucsma ugye?
VálaszTörlésTetszik a recept nagyon, meg a blog is.