hétfő, április 09, 2012

Vajon párolt kucsmagomba medvehagymakrémes spagettivel

 
Hozzávalók: 

Fél csomag spagetti tészta

Medvehagyma krém (nevezhetjük pesto utánzatnak is:-).
5 dkg. napraforgómag
5 dkg. száraz, kemény juhsajt
20 dkg. medvehagyma
0.25 dl olivaolaj

A hántolt napraforgómagot serpenyőben megpirítjuk.
A medvehagymát összevágjuk.A sajtot lereszeljük.
Az összes alkotórészt aprítógépbe tesszük, és krém állagig keverjük.
A makarónit sós vízben kifőzzük. 
A gombát vajon megpároljuk, megsózzuk, addig főzzük amíg a levét teljesen elfövi.
A kifőtt tésztát megkenjük a medvehagymás krémmel, rászórjuk a kucsmagombát, átforrósítjuk, s tálaljuk.

5 megjegyzés:

  1. Be jó Nektek, nálatok már van kucsmagomba, itt még nincs, csak hideg...
    Nagyon finomakat készítetettek, csak nyelek nagyokat.
    Szeretettel üdvözöllek, Judit.

    VálaszTörlés
  2. Szia Judit!

    Itt már meg is fagytak a kucsmák, a húsvéti mínuszok hatására :-(((
    Ne sajnáld, ami késik nem múlik. Köszi szépen a figyelmet.
    Üdv: lp

    VálaszTörlés
  3. Hát ennél tavaszköszöntőbbet aligha tudnék elképzelni...azért csak jó, hogy valahol már tavasz van.

    VálaszTörlés
  4. Szia Márta!
    Messze kellett mennünk a tavaszért nekünk is :-)
    Medvehagyma a Bakonyból, cseh kucsma a Vértesből.
    Reméljük az április hozzátok is hoz egy kis gombanövelő tavaszi esőt!

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    Kérek szépen egy e-mail címet: szurmai@neo-play.com.

    Köszönöm!!!

    Sz. J.

    VálaszTörlés