Tartalom és forma összhangja: erre a receptre kiválóan illik ez a megállapítás.
Vargánya, felkockázott sütőtők, megtisztított, felaprított hagyma, zöldfűszerek, oliva olaj, tejszín, tokjai furmint… a főzéshez előkészített és egymás mellé pakolt tételek már önmagában is kecsegtető látványt nyújtanak!
Első lépésként az üvegesre pirított hagymára rákerül a tök, kevés alaplé, pár korty tokaji – ez a keverék 15-20 percen keresztül fő. Ekkor következik a felszeletelt vargánya, majd jöhetnek a fűszerek. Újabb 20 perc figyelmes törődés és az utolsó fázishoz érkeztünk: a levesből a kéziturmix krémlevest készít (a „formája kedvéért” pár vargánya szeletet megtartunk), jöhet a kevéske tejszín, egy utolsó „rottyantás” – és kész a leves.
Tálalás: a kivájt tök héjában.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Tök jó, de ne tökölj vele sokat :-)
Üdv
Labael
Olyan lassan jössz, hogy elmegyek, mire ideérsz...:)
Lehet, hogy mégsem vargányából készült a krémleves?
Felhívom Zacher dokit...)
Nagypapi
... hamar munka az ördögé...!
Furmint helyett egyszer próbáld ki száraz sherryvel. (jobb híján szamorodnival)
A hétvégén kipróbáltam, persze szárított vargányával és száraz tokaji szamorodnival. Nem tudom, hogy volt-e olyan, mint az eredeti, de nagyon finom lett, annak ellenére, hogy nem tökből ettem.
...annak ellenére, hogy nem tökből ettem...
A tökhéj csak a "marketing"...!
Megjegyzés küldése