A tavasz, az újjászületés, a Húsvét.
Úgy érzem, ezeket a gondolatokat sikerült megvalósítanom ebben a receptben.
A bárány szimbóluma egyértelmű – ehhez különösen jól illik az első tavaszi gomba: a kucsmagomba. A vérnarancs szimbolikája teszi teljessé a képet.
Ugyanakkor az összes összetevő egyformán rusztikus hangulatú. A vérnarancs ráadásul összekapcsolja a fogást a Mediterránummal – a Húsvét eredi helyszínével.
Ugyanakkor az összes összetevő egyformán rusztikus hangulatú. A vérnarancs ráadásul összekapcsolja a fogást a Mediterránummal – a Húsvét eredi helyszínével.
Szerettem ezt a receptet végig gondolni – egyfajta felkészülés volt a Húsvétra.
Ami a technikai tényeket illeti: a bárány egy napig állt olívás - balzsam ecetes pácban, majd hat órán keresztül sült 85 fokon (fólia alatt), a legvégén 10 percig 120 fokon. A tálban (piros kalifornia paprika alapon) végig ott sült a friss kucsmagomba.
Ami a technikai tényeket illeti: a bárány egy napig állt olívás - balzsam ecetes pácban, majd hat órán keresztül sült 85 fokon (fólia alatt), a legvégén 10 percig 120 fokon. A tálban (piros kalifornia paprika alapon) végig ott sült a friss kucsmagomba.
A végére elkészült a vérnarancs mártás.
Köretnek kissé darabos (rusztikus) burgonya püré került, kis zöldhagyma díszítéssel (bárha medvehagyma lehetett volna).
Különlegesen zamatos húsvéti étel készült , de a legfontosabb, hogy családom körében költhettem el – és most megoszthatom kedves barátaimmal.
Köretnek kissé darabos (rusztikus) burgonya püré került, kis zöldhagyma díszítéssel (bárha medvehagyma lehetett volna).
Különlegesen zamatos húsvéti étel készült , de a legfontosabb, hogy családom körében költhettem el – és most megoszthatom kedves barátaimmal.
3 megjegyzés:
Várjuk a premiert, mint a moziban :-)
A vérnarancs és bárány, mint szimbolikus ötlet klassz!
Nagyon ennivaló ennivaló, kérjük mielőbb a technológiai utasítást. :-)
Próbálj "laposabb" perspektívából ételt fotózni, mert így olyan érzésünk támadt, hogy belebámultunk más tányérjába.
Kedves lilapereszke!
Annyira jól esik, hogy megláttad ezt a szimbolikát, köszönöm!
Még soha nem voltak ugyanis étellel kapcsolatban ilyen meglátásaim, de most eleve így terveztem mindent - sokat gondolkodtam róla.
Részletek a leírásban - holnap felteszem!
Kedves Dénes!
Köszönöm az ötletet, a héten "szárazon" kísérletezem majd a beállításokkal, általában közvetlenül evés előtt megy a fotózás, némi türelmetlenséggel..., úgyhogy tényleg előre kell rá készülni.
Megjegyzés küldése