Egész úton hazafelé azon gondolkodám,
Mivel tálaljam kis kosár cseh kucsmagombám :-)))
Ha már cseh az a kucsmagomba legyen KNÉDLI!
Hozzávalók:
50 dkg. cseh kucsmagomba süveg
2 dl. tejszín
1 fej hagyma
1 kisebb cukkini
1 púpos evőkanál. liszt
1 ek. olaj/zsiradék
só, őrölt fehér bors ízlés szeirnt,
snidling a díszítéshez
készen vett, vagy házilag készített knédli
A kucsmagombát alaposan megtisztítjuk.
A hagymát apróra vágva az olajon megpirítjuk. Rátesszük a gomba süvegeit, sózzuk. Vizet nem kell adni hozzá, van elég a gombában.
A gomba levét kb. felére beforraljuk 10-15 perc alatt, majd hozzáadjuk a felkockázott/karikázott cukkinit.
A cukkini puhulásáig főzzük tovább a gombával.
A tejszínben csomómentesen elkeverjük a lisztet, majd a gombához öntjük, jól beforraljuk. ízlés szerint borsozzuk.
Knédlivel és rászórt snidlinggel tálaljuk. A finom mártást knédlivel tunkoljuk.
Kipróbált knédlirecept itt található! (Magam is eszerint készítettem).
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Nagyon frappáns gondolat a knédli! Gyönyörű a végeredmény is.
Boldog Húsvétot nektek!
Köszönjük!
Szép napsütéses ünnepet Nektek is.
Megjegyzés küldése