Nyakunkon a szamóca szezon, tobzódjunk hát!
Rakjunk tetszésünk szerinti mennyiségű - nagyságtól függően félbe/négybe vágott - szamócát jól záródó befőttes üvegbe, és öntsük le balzsamecettel kevert portóival. Pár órára (de akár akár többre is, nem fog megpuhulni) tegyük hűtőbe, néha fordítsunk egyet az üvegen, hogy a pác mindenhol érje a gyümölcsöt.
Rakjunk tetszésünk szerinti mennyiségű - nagyságtól függően félbe/négybe vágott - szamócát jól záródó befőttes üvegbe, és öntsük le balzsamecettel kevert portóival. Pár órára (de akár akár többre is, nem fog megpuhulni) tegyük hűtőbe, néha fordítsunk egyet az üvegen, hogy a pác mindenhol érje a gyümölcsöt.
(20 dkg szamócához elegendő 4 cent portói (Niepoort, 10 éves tawny) és 1 ek balzsamecet ( "invecchiato")
5 megjegyzés:
Hűha! Te aztán tudsz élni! Nem tudok ellenállni, ki fogom próbálni....
Ami rajtam múlik, megteszem. :)
Wazze...
hogy gombát eperrel, álmomban se.
Ezt ki kell próbálni, kössz!
Megyek a hiányzó alkatrészekért... :-)
Eperért nem kell messzire zarándokolnod, választhatsz Tahitótfalu és Pomáz között -
utóbbi benzin- és időtakarékosabb, és onnan már közelebb van a Perc utcai Culinaris.
Megjegyzés küldése