Ime az eljárás:
Beszerezzük az jó kerek pöfeteget
a kivájt gombabélt feldaraboljuk, és egy villa segítségével összedolgozzuk darált hússal, fűszerekkel, zöldségekkel, tojással, ki hogy szereti
A tölteléket érdemes vajon előre megpárolni. Mi ezt kihagytuk, így a további lépések a nyers töltelékre vonatkoznak:
A tölteléket visszagyömöszöljük a gombába (fura, de a hozzáadott anyagok mennyisége ellenére pont visszafért az egész)
A tölteléket visszagyömöszöljük a gombába (fura, de a hozzáadott anyagok mennyisége ellenére pont visszafért az egész)
A gombán itt-ott margarin/vaj foltokat helyezünk el, majd az egészet betekerjük alufóliába
A csomag mehet a sütőbe, közepes lángon 1 - 1,5 órát hagyjuk sülni (nyers töltelék!)
A csomag mehet a sütőbe, közepes lángon 1 - 1,5 órát hagyjuk sülni (nyers töltelék!)
Ha készen van, szeleteljük fel és szórjuk meg reszelt füstölt sajttal
Örvendezzünk vala:)
5 megjegyzés:
Perecke! Mászógép bizonyára nem haragszik meg, hogy feltetted ide ezt a hiánypótló receptet. A fűszrezésről, ha lehetne... A pöfi semleges íze miatt "bátrabb" fűszerezést is elvisel szerintem.
A hústőteléket fölösleges párolni, a sütés alatt készre sül az is.
Így van, ennyi idő alatt teljesen átsült. Fűszer (ami ebbe került): só, bors, majoranna, medvehagyma, fokhagyma-granulátum. A legközelebbit, ezen felbuzdulván szerintem sűrített paradicsommal próbáljuk ki és tárkonnyal.
Nem, reá tüszyssszentett :-))
Nem vagyok óriás pöfeteg rajongó, különösen akkor nem, amikor a vargánya dömping idején találom, és éjszakába nyúlóan panírozom, és enni kell, mert még el sem áll a mélyhűtőben sokáig.
De most mégis szeretnék találni pöfit, mert az a tölteményes eljárás megragadott.
El tudom képzelni a dinsztelt vörös-és újhagymát a töltelékben némi paprika és sonkaszeletkék kíséretében.
Meg lehetne próbálni egy keleties: koriander-babérlevél-bors-borókabogyós ízesítést is.
LP, kösz, hogy beraktad ide! Jónak néz ki, nekem különben is nagy barátom a pöfi. Szégyenszemre már vásároltam is. Mert csak öreg példányhoz volt szerencsém, az is csak egyszer még.
(Sütőben úgy is finom ám, hogy egyszerűen fölszeletelve, bekenve reszelt sajt-tojás-fehérbors egyvelegbe minden szeletet, és szorosan egymás mellé illesztve, kis gömböc formában, a tetejére még egy kis sajt, ízlés szerint.)
Megjegyzés küldése