szerda, június 02, 2010

Truffle Affaire 2010 Manjimup, Ausztrália





Elnézést, hogy nincs időm sokkal többet írni az eseményről és a körülményekről, most csak a menüt tudom megörökíteni.
A feltálalt szarvasgomba menühöz csak friss és fagyasztott francia szarvasgombát használtak. A legjobban a harmadikként tálalt helyi édesvízi rákból készült leves ízlett, a szarvasgomba mondjuk ezen jött ki a legkevésbé, de a rák mindent vitt, jó kis harapnivaló rákfalatkákkal volt tele. ez valami híres dolog itt, amit tudok még róla, hogy mivel zavaros vizekben él, napokig friss vízben kell tartani felhasználás előtt. A képeken megörökítettem a kacsát és a marhát is, mind finom volt a gomba is érvényesült bennük, de nem volt releváció. Az utolsó két fogást - az elfogyasztott relatív nagy mennyiségű bor hatásából kifolyólag - elfelejtettem lefotózni, pedig a leves után, a szarvasgombás briesajt volt a legütősebb. Az édességről sajnos –habár megettem – nem tudok semmit sem felidézni L A kurta beszámolót a képek remélem kicsit kiegészítik.

3 megjegyzés:

nagypapi írta...

Haute cuisine de truffe...:)
Ha nem írod a levesről, hogy rák-alapú, sötőtöknek gondoltam volna (amit nem tudom, iemernek-e AU-ban)
Mindenesetre nagyon irígyellek, szerencsére a szarvasgombás brie-t itthon is kóstoltuk, bár azon a szeánszon nem voltál ott.

schteca írta...

Izgalmas lehetett, irígyellek.
A recepteket is elcsórhatnád, ha lehet.

nagypapi írta...

schteca: kérdés, hogy idehaza mire mennél velük.
Kb. így kezdődnének: "végy 1 font perigordi szarvasgombát, és fél font friss írós vajat..." :))