hétfő, április 09, 2012

Medvehagyma leves töltött kucsmagombával

 
Hozzávalók:
30 dkg. medvehagyma
1 dl tejszín
1 l víz
vékony vajas rántás

Töltelékhez:
30 db cseh kucsma süveg
3 ek. reszelt keménysajt
1 tojás sárgája
2 ek. pirított napraforgó
1 ek. zsemlemorzsa
1 ek. tej
Só, bors

Medvehagyma levest készítünk.
(A medvehagymát 1 liter vízben megpároljuk, majd össze turmixszoljuk. Vajon vékony rántást készítünk, felöntjük 0.5 dl hidegvízzel, majd hozzákeverjük a pürésített medvehagymás lét, beforraljuk, sózzuk, tejszínnel ízesítjük.

A cseh kucsmagomba süvegeket, pár percre forrásban lévő sós vízbe dobjuk. Lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni.
A reszelt sajtot, a tejjel, a zsemlemorzsával, a tojássárgájával, összezúzott pirított napraforgómaggal, sóval, borssal ízesítve összegyúrjuk. Ezzel a töltelékkel a gomba süvegeket megtöltjük. Jénai edénybe, egymás mellé sorakoztatjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, majd grillben a töltelék pirulásáig sütjük. 

Levesünkbe még forrón, levesbetétként beleszórjuk.

2 megjegyzés:

Márta néni azéris írta...

Egy ilyen leves után már aligha kell második fogás...a napraforgómag pirítva nagy ötlet. Ha már gombám nincs, az ötletet más töltelékbe fogom hasznosítani.

Szilvásy Dénes írta...

Háááááááááááááát, két bavackos palacsinta azért még lecsúszott utána :-)
Ahogy ismerlek ötletből nálad sincs hiány! Végső megoldásként apró kalapú bóti csiperke is megteszi, ha nem tartod szentségtörésnek!? :-)
Üdv: Dénes