péntek, szeptember 08, 2006

vendégségben

Tegnap ismét régi ismrősünk Kalla Kálmán alkotásait élvezhettük, csupa szarvasgombás finomság.
Padlizsán terrin szarvasgombával készítve, egy csokor salátával.
Nyári szarvasgombával mert sajnos, pont nem került fehér szarvasgomba :(


Nagyhalászi harcsaszelet serpenyőben sütve,

szoté burgonyával és szarvasgomba majonézzel.

A majonéz nagyon jó páros alkot szarvasgombával, illetve hármast együtt a zseinális harcsaszelettel, sajnos ilyenkor mindig kicsinylem az adagot :O

Triflás rablóhús ropogós zöldségszalmával és polentával
Pont olyan volt ami a képen látszik :), kivéve talán, hogy nekem meglepő módon a hús agyonsütöttnek koránsem volt nevezhető, sőt.


Fekete-fehér csokoládé desszert fekete-fehér szarvasgombákkal. Egymás mellett kostolhattuk a homoki szarvasgombát és nyári szarvasgombát, ez utóbbi régi kedvencem csokifagyival, a homoki szarvasgomba pedig sok fajat édességhez adja magát mert egyedül a szarvasgombák között, különleges nagyon hatásos édes íze van.

3 megjegyzés:

nagypapi írta...

Ez már a haute cuisine...
(a rossz nyelvek szerint a jelentése: mini adag, maxi számla)
Helyszín a Gundel?

István Bagi írta...

majdnem gundel, 1894 Borvendéglő

és most csomagban akcios! :)

Névtelen írta...

:)

Nem gyenge...