Kaptunk az erdőtől ( Kovlvi szemfülessége folytán) egy vacsorányi gévagombát.
Régen olvastuk a rántott zöldbab receptjét, melyhez hagymamártást ajánlottak, de a gombamániákus szenvedélyünk miatt természetesen átírtuk.
A zöldbabot egészben hagyva sós vízben majdnem készre főzzük.
A felvert tojáshoz, reszelt sajtot, sót, borsot, mustárt, vágott petrezselyemzöldet és 1 kanál lisztet adunk. Ebbe a masszába mártjuk a lecsepegtetett zöldbabot, majd prézlivel megszórjuk, forró olajban pirosra sütjük.
A gévagombát apró szeletekre vágjuk, (ha savanykás kiáztatjuk ).
Szálasra vágott hagymát vajon aranysárgára pirítunk, majd adunk hozzá egy fél zöldpaprikát, és 1 kisebb nyúzott paradicsomot. Hozzáadjuk a gévagombát, sózzuk, puhára pároljuk.
Régen olvastuk a rántott zöldbab receptjét, melyhez hagymamártást ajánlottak, de a gombamániákus szenvedélyünk miatt természetesen átírtuk.
A zöldbabot egészben hagyva sós vízben majdnem készre főzzük.
A felvert tojáshoz, reszelt sajtot, sót, borsot, mustárt, vágott petrezselyemzöldet és 1 kanál lisztet adunk. Ebbe a masszába mártjuk a lecsepegtetett zöldbabot, majd prézlivel megszórjuk, forró olajban pirosra sütjük.
A gévagombát apró szeletekre vágjuk, (ha savanykás kiáztatjuk ).
Szálasra vágott hagymát vajon aranysárgára pirítunk, majd adunk hozzá egy fél zöldpaprikát, és 1 kisebb nyúzott paradicsomot. Hozzáadjuk a gévagombát, sózzuk, puhára pároljuk.
Vacsoránkat megízlelve egész finomnak találtuk. Meg is ettük. :-)
Ajánljuk vegásoknak, diétázóknak, és mindenkinek aki szereti a zöldbabot gévagombával :-))
Ajánljuk vegásoknak, diétázóknak, és mindenkinek aki szereti a zöldbabot gévagombával :-))
9 megjegyzés:
Lehet, hogy végre legalább itt a zsemlemorzsából újra prézli lesz, a burgonyából krumpli stb . Igaz cserébe mindet meg kell tanulni franciául is, de ennyit megér. :))
Én is megettem volna...:)
Jótanács: ha kisméretűnek választott képet szúrsz be, helyezd jobb, vagy bal oldalra, így minden kép (mindenképp) nagyítható lesz.
Köszönöm a jótanácsot, kívánságod teljesült :-)/mint a mesében/
Jaj de jó, kívánhatok még? :))
Ez a bab így kevéssé tűnik fogyókúrásnak (nem mintha szükségem volna rá) el tudok képzelni - most kibic - egy rakott változatot, kevés szárnyasmájjal súlyosbítva.
A közös teherviselést még nem kívánod ? :-)))(6. pont)
Csak rész vagyok, nem az egész...:)
Ettem már krumplit kirántva, de zöldbabot még soha. Gondolom nem az a nagyon vékony ceruzabab.
Juliska babból szerettem volna, de aranyárban adják, ha van is a piacon. Így maradt a hagyományos sárga zöldbab :-))
Megjegyzés küldése