
Méretes kucsmagombákat töltsünk meg párolt zöldborsó, aprított medvehagyma zöldje, reszelt parmezán típusú sajt és egy nyers tojás (só) turmixolt elegyével, majd csirke alaplében főzzük meg. A főzőlevet kevés fehérborral forraljuk be mártás sűrűségűre.
Hidegen is jó.
7 megjegyzés:
Frissből készült??
Tavalyiból.
Ma megnézzük, mi újság a kőrisek alatt :)
Mind a két szememet behúnytam, és elképzeltem, milyen finom is tud lenni, egy ilyen könnyed, tavaszi étel, zsenge idei spárgával. Zöldborsóm, medvehagymám van, csak tölthető kucsmagombám nincs, hogy kipróbáljam :-( A fehér forgács dísz miből van?
Hát ez bizony zsenge üveges spárgakonzerv, de meglepően finom friss ízű.
A forgács parmezán, pontosabban Grana Padano, parmezán típusú kemény sajt.
Na, akkor ez a spárga megérdemel egy reklámot:-)Melyik cég gyártmánya? (Egyszer vettem üveges konzerv spárgát, túlfőzött plötty állagú volt.)
Német, Garten Krone
Spárgát is érdemes szezonban fagyasztani, csak aztán ezt sem szabad kiolvasztani felhasználáskor, hasonlóan a gombákhoz!
Megjegyzés küldése