csütörtök, április 09, 2009

Böjti kucsmagomba

Nem tudom, a hithű keresztények mennyire szigorúak a Nagyhét étkeivel kapcsolatban, az ortodoxok olvasás (és evés) közben hunyják le az egyik szemüket.
Méretes kucsmagombákat töltsünk meg párolt zöldborsó, aprított medvehagyma zöldje, reszelt parmezán típusú sajt és egy nyers tojás (só) turmixolt elegyével, majd csirke alaplében főzzük meg. A főzőlevet kevés fehérborral forraljuk be mártás sűrűségűre.
Hidegen is jó.

7 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Frissből készült??

nagypapi írta...

Tavalyiból.
Ma megnézzük, mi újság a kőrisek alatt :)

lilapereszke írta...

Mind a két szememet behúnytam, és elképzeltem, milyen finom is tud lenni, egy ilyen könnyed, tavaszi étel, zsenge idei spárgával. Zöldborsóm, medvehagymám van, csak tölthető kucsmagombám nincs, hogy kipróbáljam :-( A fehér forgács dísz miből van?

nagypapi írta...

Hát ez bizony zsenge üveges spárgakonzerv, de meglepően finom friss ízű.
A forgács parmezán, pontosabban Grana Padano, parmezán típusú kemény sajt.

lilapereszke írta...

Na, akkor ez a spárga megérdemel egy reklámot:-)Melyik cég gyártmánya? (Egyszer vettem üveges konzerv spárgát, túlfőzött plötty állagú volt.)

nagypapi írta...

Német, Garten Krone

liscsim írta...

Spárgát is érdemes szezonban fagyasztani, csak aztán ezt sem szabad kiolvasztani felhasználáskor, hasonlóan a gombákhoz!