csütörtök, augusztus 20, 2009

Szarvasgombás ételek versenye- új határidő

Válaszok az ételversennyel kapcsolatban feltett kérdésekre

Az új beküldési határidő: augusztus 31.

Többen jelezték, hogy pályáznának, de nyaralás vagy egyéb okok miatt az augusztus 17-i határidőre nem tudják elkészíteni a pályaművüket. Ezért a beküldési határidőt augusztus 31-re módosítottuk.

De hogy az se járjon rosszul, aki az eredeti, augusztus 17-.i határidőig beküldi a pályázatát, az ő munkáikat augusztus 20-ig értékeli a zsűri, és felvesszük velük a kapcsolatot a hőgyészi döntő gyakorlati kérdéseinek megbeszélése céljából.

Az értékelés szempontjai

Bár ez a kiírásban szerepel (a szarvasgomba karakteres ízének kiemelése, megőrzése, az összbenyomás, a szezonalitás, a kivitelezhetőség és a harmónia.), a beérkezett kérdések alapján fel szeretnénk hívni a figyelmet a következőkre. Amatőr szakácsok számára írtuk ki a versenyt, ennek megfelelően nem feltétlenül bonyolult, nehezen elkészíthető ételekre számítunk, nem várunk túldíszített tálakat, hanem olyanokat, amiket általában otthoni körülmények között el szoktak készíteni. Ugyancsak nem követelmény, hogy az étel valami sosemhallott dolog legyen, de mindenképpen értékeljük az újszerűséget, a kreativitást. A fontos, hogy az étel étvágygerjesztő, ízletes legyen, és aki csak ránéz, az meg akarja kóstolni.

Szarvasgomba beszerzése a pályamunkához

Az ilyen igényeket kérjük, jelezzék a 70 3101 457 telefonszámon, vagy az info@szarvasgomba.hu e-mail címen.

A hőgyészi döntővel kapcsolatos kérdések

Hőgyészen a versenyzőknek a két étel közül az egyikből 4 adagot kell elkészíteniük. Egy adag a versenyzőé, egy megy fényképezésre, kettőt kap a zsűri.

A nyersanyagokat és a főző-tálaló eszközöket a versenyzőnek kell biztosítania, az alábbiak kivételével:

- a szervezők biztosítják az ételekhez szükséges szarvasgombát (amit biztosan tudunk ígérni, hogy lesz nyári (Tuber aestivum) és homoki (Terfezia terfezoides). Esetleg lesz még nagyspórás (Tuber macrosporum) - ha addig megjelenik az erdőben.

- a szervezők biztosítanak minden versenyzőnek egy indukciós főzőlapot. Ezeken inox edényeket lehet használni. Az az edény alkalmas hozzá, amelyiknek az aljához odatapad a mágnes.

- az egész mezőny számára rendelkezésére áll egy darab professzionális sütő-pároló készülék, melynek kezeléséhez segítséget biztosítunk. A sütő típusa Rational, pl. itt lehet olvasni róla:

- akik nem szívesen használnak indukciós lapot, azoknak pb-gázos tűzhelyeket tudunk biztosítani. Az ezzel kapcsolatos igényeket majd előzetesen egyeztetjük.

- a szervezők biztosítják a munkaasztalokat, hűtőszekrényt, a vízvételi és mosogatási lehetőséget.

A további kérdésekre is szívesen válaszolunk, és várjuk a pályaműveket.

Kellemes főzést kívánnak a Hőgyészi Szarvasgombász Búcsú szervezői!

Nincsenek megjegyzések: