vasárnap, augusztus 22, 2010

Fekete, piros - (és sárga)

... és még mindig a színek - az erdő mifelénk ontja a trombitagombát. Naponta szárad egy adag - és elkészül egy másik. Ezúttal egy olasz recept kerül terítékre.

A koncepció: fekete (ezt már tudjuk), piros (garnéla) - köretnek pedig egy adag finom rizs, curryvel (sárga). Lássuk a részleteket!

A rizzsel kezdem. Főzés után kap egy fél vajat, ettől krémesebb lesz, egy adag curryt (a színe végett), sót és némi citrom levet. Eddig úgy 15 percnél tartunk. Jöhet a gomba! Alaposan megtisztítva - kis olajon (természetesen üvegesre pirított hagymán), a végén fűszerezve: só, fehérbors.

Már csak a garnéla maradt! Előfőzött, közepes méretűt használok, azaz attól kezdve, hogy a forró olajba beletettem a fokhagyma gerezdeket, majd rá a garnélát, végül pedig az apróra vágott petrezselymet - alig 10- 15 perc telt el. Díszítésnek jöhet egy felkarikázott citrom...

...ahogy az elején ígértem: fekete, piros, sárga...

3 megjegyzés:

lilapereszke írta...

Olasz recept a német trikolórra.
Jöhetne egy piros-fehér-zöld is :-)
Dokument nincs?:-)

Tendrei írta...

De van - átmenetileg még a gépben. Kislányom (20 hónapos) megszerelte, így most egy ragasztó csíkkal működik. Kétszer meggondolom, mikor veszem ki a memóriakártyát... :-) A reggeli viszont piros-fehér-zöld lesz: vajaskenyér, paradicsommal, zöldhagymával!

lilapereszke írta...

Az nem ér, nyári gombából, ráadásul ehetőből kell csinálni:-)
Nem könnyű feladat :-)