Miért pont gözleme?
A félbe hajtott palacsinta forma, és hogy nem kell olajban
sütni – ez az ami megfogott a receptben!
Hozzávalók:
Liszt, só, víz, élesztő, vaj (bőven) – mennyiségek letölthetők a különféle nációjú gözleme receptekről.
25 dkg vegyes erdei gomba, 1 fej hagyma, só, zsiradék, aprított petrezselyem zöld.
A kelt tésztát összeállítjuk, megkelesztjük.
A gombát megtisztítjuk, apróra daraboljuk.
A hagymát felkockázzuk, zsiradékon megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, majd fedő alatt pároljuk 10-15 percet. Levesszük a fedőt, apróra vágott petrezselyemmel
megfűszerezzük, zsírjára sütjük.
A kelt tésztából gyerek-öklömnyi gombócokat kicsipkedünk,
sodrófával kör alakúra kinyújtjuk.
Rátesszük a gombát, a kört félbehajtjuk, széleit jól
összenyomkodjuk.
Vas serpenyőben (zsiradék nélkül) kisütjük. A tészta
tartalmaz annyi zsiradékot, hogy a zsírozás nélkülözhető).
Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható és nagyon finom.
2 megjegyzés:
Jól néz ki, azt hiszem ezt én is el fogom készíteni!
Ráadásul finom is :-))
Hidegen, másnaposan is friss marad a tésztája, akár kirándulásra is csomagolható.
Üdv: lp
Megjegyzés küldése