Hozzávalók:
Két magba-váló nagyméretű, keményebb nektarin.
Sűrű palacsinta tészta a panírozáshoz. (Liszt, tej, tojás)
20 dkg. rókagomba
1 fej hagyma
Tejszín, tejfel, apróra vágott kapor a
mártáshoz.
A rókagombát apróra tépkedjük.
A hagymát felaprítjuk, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk,
rádobjuk a megtisztított rókagombát, megsózzuk, fedő alatt pároljuk 10 percig
(vizet nem kell hozzáönteni, a gombában lévő nedvesség éppen elegendő a
pároláshoz.).
A tejfelt, és a tejszínt hozzákeverjük a rókagombához,
megszórjuk kaporral, összeforraljuk.
A magbaváló nektarinból 1 cm vastag körszeleteket vágunk.
Lisztbe forgatjuk, majd sűrű palacsintatésztába mártjuk.
Olajban kisütjük.
A rókagomba barackkal való párosítása nem új keletű itt a
blogon.
Továbbra is azon a véleményen vagyunk, hogy nagyon összepásszolnak :-))
2 megjegyzés:
Összepásszolnak!
csak egy apróság: magbaváló=magvaváló :)
Köszi Nagypapi a figyelmes olvasást! Nem is keresek mentséget, a zöngés-zöngétlen elhallás miatt, mert hogy nem ez fordult elő. Be kell vallanom, gyerekkorom óta így használom, de hát mindig tanul az ember....:-)))
A szövegben most már nem javítom ki, s százszor sem írom le, de megjegyzem : magvaváló :-)
Megjegyzés küldése