péntek, május 10, 2013

Merjünk hedonisták lenni!


Nyakunkon a szamóca szezon, tobzódjunk hát!

Rakjunk tetszésünk szerinti mennyiségű - nagyságtól függően félbe/négybe vágott - szamócát jól záródó befőttes üvegbe, és öntsük le balzsamecettel kevert portóival. Pár órára (de akár akár többre is, nem fog megpuhulni) tegyük hűtőbe,  néha fordítsunk egyet az üvegen, hogy a pác mindenhol érje a gyümölcsöt.
Tálkába téve, díszítsük 1-2 friss mentalevéllel, és ropogtassunk mellé szárított vargányát, közben gondoljunk arra, mégis csak szép az élet!
(20 dkg szamócához elegendő 4 cent portói (Niepoort, 10 éves tawny) és 1 ek balzsamecet ( "invecchiato")


5 megjegyzés:

schteca írta...

Hűha! Te aztán tudsz élni! Nem tudok ellenállni, ki fogom próbálni....

nagypapi írta...

Ami rajtam múlik, megteszem. :)

Névtelen írta...

Wazze...
hogy gombát eperrel, álmomban se.
Ezt ki kell próbálni, kössz!

Tendrei írta...

Megyek a hiányzó alkatrészekért... :-)

nagypapi írta...

Eperért nem kell messzire zarándokolnod, választhatsz Tahitótfalu és Pomáz között -
utóbbi benzin- és időtakarékosabb, és onnan már közelebb van a Perc utcai Culinaris.