szerda, november 16, 2022

Doenjang Jiggae

Doenjang Jjigae (Erjesztett szójababos marharaguleves)


Hozzávalók:

- 1 db erőleveskocka

- 7 dl víz

- 5 db szardella

- fél póréhagyma

- 1 szál fehérrépa

- 100 gr jépcsapretek

- 3 burgonya

- 2 újhagyma

- 1 kisebb cukkini

- 200 gr szárított shiitake

- 35 gr koreai szójababpaszta

- 100 gr marha hátszin vagy comb

A vízet feltesszük forralni. Amikor már forr, beletesszük az erőleveskockát és a szardellát, a felkarikázott zöldségeket a burgonya, az újhagyma és a cukkini kivételével. Pár perc múlva beletesszük az erjesztett szójababpasztát, a szárított gombát és a vékony csíkokra vágott marhahúst. Amikor a marha már majdnem megfőtt, megy hozzá a burgonya, a cukkini és az újhagyma, és 10 perc alatt készre főzzük.  Gomba levével vagy ha vagy akkor ázsiai gombaszósszal ízesítjük. Bár a szardella és a szójababpaszta sós ízt ad, ízlés szerint tehetünk még hozzá. Jó étvágyat! 

1 megjegyzés:

nagypapi írta...

Szia, hát te ki vagy? üdv a blogban!
NP