vasárnap, november 18, 2007

Márta néni palacsinta roládja gombával és rántottával töltve


Sütünk 12 db sós palacsintát. (gondolom ezt nem kell leírni, hogy hogyan, én úgy szoktam, hogy 2 tojással, gondolomformányi tejjel, és néminemű szódavízzel simára keverem, állni hagyom, majd kisütöm.
Fél kilónyi (kb, de ha több se baj, elfér benne) gombát, jelen esetben lilatönkű és csoportos csiperke keverék volt) olajon hagymán zsírjára sütöm fűszerezem. Öt tojásból sütök egy alig félkész rántottát, csak amolyan rezgősre.

A palacsintákat szépen egymás mellé-fölé, mint a tetőcserepek, hogy fedjék egymást, elhelyezem. A szélen levőket a forma kedvéért félbevágom.
Gépsonkaszeleteket teszek rá, majd csíkban a gombát, és a tojást. A kimaradó palacsintákat megint rárétegezem, megint sonka, a rántotta fölé gomba, a gomba fölé rántotta kerüljön. (mellesleg a készterméken ez nem látszik, csak a rend kedvéért. ) Ha minden elfogyott, feltekerem a művet, és óvatosan tepsibe teszem. A tetejét, hogy ki ne száradjon tejfellel jól megkenem. 20 percig sütöm kb 180 fokon.


1 megjegyzés:

lilapereszke írta...

Nálunk a gombás palacsintás formációban első helyezést kapott a recepted. Az a rezgő tojás benne, nagyon széppé teszi és még ráadásul finom is.