szombat, június 06, 2009

Csupa primőr

Töltött tök, kapros rókagomba mártással, újburgonyával.
Igazán csak nyár elején szabad készíteni, amikor minden hozzávaló először kerül piacra, illetve kosárba. Persze később se' rossz...:)

6 megjegyzés:

lilapereszke írta...

Nagypapi ezt meg hogy varázsoltad ide a kakas és a zöldborsó dicsérete közé utólag? Pompásan és gombásan mutat a paradicsomszelet a tök tetején. Kedvemre való fogás lett volna, ha meghívsz rá :-)))

nagypapi írta...

Semmi varázslat, itt volt ez eddig is.
Szívesen meghívtalak volna, de gondoltam, mint fiatal házast mégse...még szysssz félreésrti :))

lilapereszke írta...

Á, nem olyan féltékeny típus :-)))
Esti mesében elmeséltem volna neki, hogy a tőtelék miből volt, most aztán te leszel kénytelen beszámolni róla, ha megkérhetlek.
(Mi ez az új stílus, hogy csak vázlatokat dobsz fel? Szeressük' mink a részleteket :-)))

nagypapi írta...

A tőtelékben semmi extra, darált hús, tejbe áztatott zsemle, zöldpetrezselyem, kevés bors. só.
Sütés félidejében vastagon bekenem kapros tejföllel, és teszek rá egy szelet paradicsomot.
Bővebben ld. "Az én tököm" postnál: http://kozosgomba.blogspot.com/2007/07/az-n-tkm.html

lilapereszke írta...

Újraolvasván a "te töködet", most is belepirultam :-)
Akkor hát most a klasszikus változat volt! Tán csak nem a szülinapi? Ha igen, Isten éltessen, ha nem akkor is :-)

nagypapi írta...

Köszönöm! :)
Ami a tököt illeti, előrehozott szülinap lett, az igazi júli elején lenne aktuális, de nem leszünk idehaza.