kedd, december 22, 2009

Csőben sült gomba - egyszerűen



Megpároltam magában (víz és zsiradék hozzáadása nélkül) egy jó adag gombát (első alkalommal ördögszekér laskával, másodjára fenyőpereszkével játszottam le a műveletet, mindkét esetben jó lett a végeredmény).

Só, bors, fokhagyma, petrezselyem került bele, - egészen sok levet eresztett, amit leszűrtem róla és félreraktam (kiváló alaplé gombaleveshez)

A megpárolt gombát vékonyan kivajazott cserépedénybe raktam a következő módon:
1 réteg sajtos "szúgó" (vegyes reszelt sajt, tojás és egy kis tejfölel, szerecsendióval, fehérborssal összekeverve) - A vegyes reszelt sajt tartalmazott trappistát, ementálit, parmiggianot, mozzarellát. Jó sokat. Aztán jön a párolt gomba rétege, majd újra egy sajtos kotyvasz réteg. Most éppenséggel vega vendégeknek volt, de lehet alulra-fölülre egy-egy réteg sonkát is rakni. Illik hozzá. A tetején mozzarella darabok vannak és némi díszítés. Pillanatok alatt kész. És még finom is.

6 megjegyzés:

nagypapi írta...

Mindig olyan jó kajákat talász ki, de figyelj egy picit a fotó részére is! Itt találsz egy jó kis alap-összefoglalót, sztem másnak is hasznos lesz.
http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2008/01/tapasztalatok-az-telfotzsrl.html
(egy jó kompakt gép is megteszi, nem kell Nikon!)

liscsim írta...

Tudod, a rendes fotóra nekem se jut időm néha. Mire beállítanám, leeszik a tálról a modellt. Lehet, hogy itt is türelmetlen volt a fogyasztó közönség...

nagypapi írta...

Sztem Daninak 3x kell szólni, mire lejön.
Amíg nem készült el a kép, addig nincs kaja - már, ha fotózom a művet.

riffentyu írta...

Köszönöm szépen a hozzászólásotokat. Hát, én nem is szoktam fotózni eddig. De most már egyre inkább vonz a dolog.:)

riffentyu írta...

Köszönöm szépen a hozzászólásotokat. Hát, én nem is szoktam fotózni eddig. De most már egyre inkább vonz a dolog.:)

riffentyu írta...

Köszönöm szépen a hozzászólásotokat. Hát, én nem is szoktam fotózni eddig. De most már egyre inkább vonz a dolog.:)