vasárnap, december 27, 2009

Ünnepi gombás palacsintatorta
A karácsonyi ünnepek alatt jócskán megdézsmáltuk mirelit gombakészletünket, arra gondolván, hogy a jövő évi termésnek lassacskán helyet kell biztosítani a hűtőben. :-)
Most egy börzsönyi kirándulás jégbe fagyott emlékeire esett a választás.
Rókagomba, vargánya, trombitagomba, galambgombák – egy nyári, vajon dinsztelt, petrezselyemmel fűszerezett gombaragúból, ínséges időkre félretett adag.
A gombaragúról felengedés után a felesleges levét lecsepegtettük. 15 dekányi sajtot lereszeltünk. 15 db sós palacsinta elkészítése után egy doboz tejfölt, összekevertünk egy tojással és 5 dekányi reszelt sajttal, Három szelet sonkát apró kockákra vágtunk.


A palacsintákat rétegezve megkentük a tejfeles masszával, volt amire sonkát és reszelt sajtot tettünk, volt amire csak reszelt sajtot hintettünk, a gombaragút három sorban osztottuk el a tortában.
A tetejét sok reszelt sajttal megszórtuk és forró sütőben szép rózsaszínre sütöttük.

4 megjegyzés:

Tendrei írta...

"Rókagomba, vargánya, trombitagomba, galambgombák..." Még így, olvasva is irigylésre méltó! Hát még tálalva...
Idén én rókagombát csak a netes táborban szedtem, trombitagombát még ott sem, de legalább láttam -többek kosarában. A galambgombák pedig pont akkor "hagyták abba" a termést, amikor rájöttem, milyen finomak is tudnak lenni vajban sütve...

Névtelen írta...

Micsoda ízorgia lehetett! Gondolom csukott szemmel ettétek, hogy lássátok közben az erdőt...

lilapereszke írta...

:-) Amikor elfogyasztunk egy ilyen jégbe zárt gombász-kirándulási "emléket", tényleg látjuk a gombától az erdőt :-)

Névtelen írta...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色