kedd, szeptember 14, 2010

Könnyed vacsorák III. Vargányás pozsár fűszeres krumpli ágyon, friss paradicsomsalátával.

Megörülvén, hogy a miskolci piac halas emberének letelt a szabadsága, rögtön vásároltam is két jókora pontyszeletet.













Hazaérve megszórtam sóval, fehérborssal és leheletnyi szerecsendióval, amit pár csepp citromlé segítségével beledörzsöltem a húsba, fóliába szorosan becsavarva betettem a hűtőbe.

6 szem krumplit héjában megfőztem és karikára vágtam. 4 kis vargányát kockára vágtam.

A krumplit hagymás-zöldpaprikás zsíron egy csombor ágacska társaságában jól átpirítottam. A vargányát dinsztelt újhagymán saját levében pároltam meg, majd zsírjára sütöttem, később egy kis cikk zúzott foghagymát dobtam hozzá, majd a legvégén fél csomag finomra vágott petrezselyem zölddel szórtam rá. A halszeletek mindkét oldalát forró olajon megsütöttem.

A tálon elrendeztem a krumplit rátettem a halszeleteket erre a gombát és előre elkészített paradicsomsalátával adtam asztalra.

A saláta: gyenge sós-ecetes vizet forraltam- Beleáztattam (fűszerkosárban) 8 szem borsot, 2 szegfűborsot, koriandert, 2 szegfűszeget, körömnyi fahéjat babérlevelet. Mikor jól forrt, beledobtam 3 különféle színű rövid csíkokra vágott paprikát, zöldhagymát és levettem a tűzről. Mikor már kezdett hűlni, tettem bele a hagyma zöldjét és a szeletelt paradicsomokat.. Ebben a fűszeres lében hagytam kihűlni. Leszűrve adtam az étel mellé.

Az összetevők különféle ízei nagy egyetértésben kényeztették ízlelőbimbóimat.

3 megjegyzés:

nagypapi írta...

Nem tudom, hány halárús nem kérdezne vissza, amikor pozsárt kérsz :)

Szilvásy Dénes írta...

Na pont erre gondoltam, mikor a szövegbe beírtam, hogy mit is vásároltam :-)

Elmira írta...

Great blog!
Thanks for sharing.

--------
Tenax Technologies is a Belarussian software company delivering complex web solutions. We provide comprehensive software development for startups based on Java J2EE Spring Hibernate web2.0 technologies.