Hazaérve megszórtam sóval, fehérborssal és leheletnyi szerecsendióval, amit pár csepp citromlé segítségével beledörzsöltem a húsba, fóliába szorosan becsavarva betettem a hűtőbe.
6 szem krumplit héjában megfőztem és karikára vágtam. 4 kis vargányát kockára vágtam.
A krumplit hagymás-zöldpaprikás zsíron egy csombor ágacska társaságában jól átpirítottam. A vargányát dinsztelt újhagymán saját levében pároltam meg, majd zsírjára sütöttem, később egy kis cikk zúzott foghagymát dobtam hozzá, majd a legvégén fél csomag finomra vágott petrezselyem zölddel szórtam rá. A halszeletek mindkét oldalát forró olajon megsütöttem.
A tálon elrendeztem a krumplit rátettem a halszeleteket erre a gombát és előre elkészített paradicsomsalátával adtam asztalra.
A saláta: gyenge sós-ecetes vizet forraltam- Beleáztattam (fűszerkosárban) 8 szem borsot, 2 szegfűborsot, koriandert, 2 szegfűszeget, körömnyi fahéjat babérlevelet. Mikor jól forrt, beledobtam 3 különféle színű rövid csíkokra vágott paprikát, zöldhagymát és levettem a tűzről. Mikor már kezdett hűlni, tettem bele a hagyma zöldjét és a szeletelt paradicsomokat.. Ebben a fűszeres lében hagytam kihűlni. Leszűrve adtam az étel mellé.
Az összetevők különféle ízei nagy egyetértésben kényeztették ízlelőbimbóimat.
3 megjegyzés:
Nem tudom, hány halárús nem kérdezne vissza, amikor pozsárt kérsz :)
Na pont erre gondoltam, mikor a szövegbe beírtam, hogy mit is vásároltam :-)
Great blog!
Thanks for sharing.
--------
Tenax Technologies is a Belarussian software company delivering complex web solutions. We provide comprehensive software development for startups based on Java J2EE Spring Hibernate web2.0 technologies.
Megjegyzés küldése