Hozzávalók:
20 dkg. petrezselyemgomba
1 fej lilahagyma
½ citrom leve
1 evőkanál balzsamecet összekeverve 1 evőkanál vízzel
1 tk. mogyoróolaj (helyettesíthető más finom olajjal)
Só
A fiatal petrezselyemgombát megtisztítjuk, folyó vízzel leöblítjük, majd megmártjuk citromos vízben és pároló edényben (mikróban) 10 percig pároljuk. A párolást javasoljuk a sós vízben főzés helyett. A gomba enyhe ízét jobban megőrzi és tört fehér színét is jobban megtartja.
A lila hagymát szálasra vágjuk, majd nagyon kevés olajon kép percig átforrósítjuk. Megsózzuk, majd ráöntjük a balzsamecetes vizet és gyorsan lefedjük. 2 percig ebben a gőzben pároljuk, gyorsan lehűtjük. Hozzákeverjük az apró darabokra tépett gombához.
A saláta keveréket, ha szükséges megsózzuk, a mogyoróolajjal meglocsoljuk, 1 órára a hűtőbe tesszük.
Fasírttal tálaljuk.
Megjegyzés: a fenti saláta recept rózsás ágú korallgombával is finom.
7 megjegyzés:
hú de rég ettem fasírtot...
És petrezselyemgombát? :-))))
azt az őszi szünetben, jó kis zöldséges tárkonyos leveske formájában
Persze, hogy a gombasalátához csak gratulálni lehet, ezért muszáj a fasírtba belekötni. :) Tessenek néha tepsiben sütni, zsír és prézli nélkül ! Ugyan olyan finom, s talán kicsit könnyebb falat.
Kopasz fasírt?! Milyen már az olyan?? :-)))
Az is jó, próbáljátok ki! Ha tetszik, lehet rúdban, és nevezhetjük húskenyérnek. :)
Most pedig sikerült a salátát kipróbálnom. Jó a recept, nekem nem lett ilyen szép,elfelejtettem hozni lila hagymát sajnos...
Megjegyzés küldése