vasárnap, március 16, 2014

Közösségi kucsmák


Én, szamár, előre... én azt mondom, a frissen szedett kucsmát aszalt szilvával kell tölteni.
Lactarius kolléga azt mondja, ők póréhagyma alapra teszik és sajtot reszelnek a tetejére.
Mile barátom pedig azt mondja: a sajt helyett legyen rajta kajmak bőségesen, a tetején medve hagyma - és mehet a sütőbe!
Mindenki azt mondja: fenségesre sikerült!

*
Hozzávalók:
- frissen szedett cseh kucsmagomba, alaposan megtisztítva,
- aszalt szilva,
- póréhagyma,
- szalonna csíkok,
- kajmak (szerb specialitás, megaludt édes tejföl, megsózva).
- medvehagyma.

A tál aljára felkarikázott póréhagyma kerül, rá jön az alaposan megtisztított, s aszalt szilvával megtöltött kucsmagomba. Az egészre pár szelet vékony szalonna is mehet, a tetejére pedig kajmak, végül medvehagyma darabok. Sütési idő: max. 20-25 perc.





2 megjegyzés:

lilapereszke írta...

Szia Tendrei!

Az a kajmak (most hallok róla először) izgalmas újítás a cseh kucsmás ételek terén.
Örülök az új ötleteknek, biztos ízlett volna nekem is :-))

János Szurmai írta...

Kedves Lilapereszke!

Nagyon remélem, idén megkóstoljátok a kajmakot nálunk, Szentendrén... Ha nyáron megfelelő az idő, szívesen látlak Benneteket egy Pilis-VH barangolásra. Ha máskor nem, ősszel muszáj kijönnötök a Szigetre. Évek óta bíbelődöm a fajlistával, 70 körül járunk, de tavaly ősszel a fenyvesekben legalább 15 fajt passzoltam el, miközben azt mondogattam: " bár itt lenne valaki komoly szakember...".
Mindkét program a szerbeknél végződik! :-))