vasárnap, március 25, 2007

Cseh kucsmagombával töltött alma


Bagusz töltött tojása beindította tegnap a fantáziámat, ma valami töltöttet kellett kitalálnom, hogy le ne maradjak :-))) Először céklára gondoltam, de végül maradtam az almánál.

Régebben már kipróbáltam egy pikniken, mindenki azt hitte akkor, hogy almapaprikába van töltve a gomba, de senki nem merte nem megenni :-))

Hozzávalók: 4 alma, 30 dkg. cseh kucsmagomba, 2 főtt tojás, a többi szabadon....


Az almákat kivájom, hogy tölthető formát kapjak. 1 edénybe vizet teszek, 1 citrom levét belecsavarok, beleteszem az almákat. 4 percre berakom a mikróba, hogy puha legyen, de ne essen szét. Kiveszem tányérra, lecsöpögtetem.

1 kanál vajon, 30 dkg. cseh kucsmagombát, sóval, kevés borssal, 1 marék összevágott medvehagymával (ha nincs jó az újhagyma is, és egy gerezd fokhagyma) ledinsztelek, annyira, hogy minden leve elpárolódjon. 2 tojást megfőzök, majd apróra összevágom. A gombához keverem. Egy kis kanál mustár, tejfel, só, bors még mehet a masszába. Ezt a tölteléket töltöm az almákba. Az alma lágy, pikáns íze és a finom töltelék különleges csemege.


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Á, gondolkodtam is, hogy ez a Lilapereszke vajon ugyanaz-e, mint az index gombásztopikján, de a kép mindent elárul :)

Én csak csorgatom a nyálamat a termesztett csiperkéből főtt gombapörköltemmel :)

chili&vanilia írta...

tényleg beindult itt az Élet, tök jó!!

István Bagi írta...

ááááá nem ér jobbat csinálni! :)

küld be a vkf 3-ra! :)