Régi krumpliban új vargánya
¾ kg régi krumpli (biztos lesz már benne rossz rész, amit nem lehet felhasználni) héjában főzve.
1 tojás, liszt, vaj, só.
Töltelékhez 30 dkg. gomba (most vargánya) , ¼ vaj, 1 kanál olaj, 1 csomag újhagyma, só, bors, 5-6 szál frissen szedett kakukkfű
1 tejfel.
A szokásos módon elkészítem a gombóc tésztát, lehéjazott főtt krumplit, tojást, vajat, sót, a liszttel összegyúrom, lisztezett gyúródeszkán tepsi nagyságúra nyújtom.
A hagymát a vajon és olajon megdinsztelem, hozzáadom a gombát, sót, borsot, és az összevágott kakukkfüvet, serpenyőben fedő alatt többször megkevergetve zsírjára sütöm. Hozzákeverem a tejfel felét, és a masszát a kinyújtott tésztára kenem.
Óvatosan összehajtom, a tésztát az alján jól összecsippentem, hogy a töltelék nehogy kifolyjon. Kivajazott sütőedénybe teszem, a tetejét megkenem olvasztott vajjal, és ¼ órára a sütőbe teszem.
Amikor a tészta megkérgesedett, rákenem a tejföl megmaradt részét és pirosra sütöm.
Salátával tálalom.
Ez a többször is kipróbált, jól bevált recept a Gombaételek című könyvből lett örökbe fogadva :-)))
¾ kg régi krumpli (biztos lesz már benne rossz rész, amit nem lehet felhasználni) héjában főzve.
1 tojás, liszt, vaj, só.
Töltelékhez 30 dkg. gomba (most vargánya) , ¼ vaj, 1 kanál olaj, 1 csomag újhagyma, só, bors, 5-6 szál frissen szedett kakukkfű
1 tejfel.
A szokásos módon elkészítem a gombóc tésztát, lehéjazott főtt krumplit, tojást, vajat, sót, a liszttel összegyúrom, lisztezett gyúródeszkán tepsi nagyságúra nyújtom.
A hagymát a vajon és olajon megdinsztelem, hozzáadom a gombát, sót, borsot, és az összevágott kakukkfüvet, serpenyőben fedő alatt többször megkevergetve zsírjára sütöm. Hozzákeverem a tejfel felét, és a masszát a kinyújtott tésztára kenem.
Óvatosan összehajtom, a tésztát az alján jól összecsippentem, hogy a töltelék nehogy kifolyjon. Kivajazott sütőedénybe teszem, a tetejét megkenem olvasztott vajjal, és ¼ órára a sütőbe teszem.
Amikor a tészta megkérgesedett, rákenem a tejföl megmaradt részét és pirosra sütöm.
Salátával tálalom.
Ez a többször is kipróbált, jól bevált recept a Gombaételek című könyvből lett örökbe fogadva :-)))
6 megjegyzés:
irigykedem, idén még nem tudtam vargányát szedni és már a szárított is elfogyott. de mindenesetre ezt kipobalnam ha talalnék :)
lilapereszke, ha van kedved egy körkérdéses játékban részt venni,ami a gasztrobloggerek körében terjed, szívesen olvasnék nyári gasztronomiai terveidről!
Zsuzsa, köszönöm az érdeklődésedet, de nálam a főzés tervezés nélkül, spontán történik, a magam örömére főzök. (Éppen mit látok meg a piacon, vagy a gombák esetében mi kerül a kosárba..stb..) Egy tervem azért van, hogy népszerűsítsem az elvemet, hogy gombából nem csak gombás tojásrántottát, rántott gombát és pörköltet lehet készíteni :-)))
Hát ha nem, nem. :) Azért egy kicsit gyanús vagy nekem, s szerintem több, mint megérzés, hogy nálad is van valami rendszer! :)
A missziódat egyébként nagyon jól hajtod végre, én is hasonló elveket vallok. Ismerek olyan több évtizedes múlttal rendelkező gombászokat, akiknek a tojásos vargánya a non plus ultra. Ami persze tényleg nem rossz, de talán van élet azon túl is. :)
Kontaktanzeigen fuer Singles gibt´s bei time4Love.ch, der Singlebörse im Netz. Gelegentliches Dating, seriöse Partnervermittlung oder die große Liebe.
[url=http://www.time4love.ch] [img]http://c2.ac-images.myspacecdn.com/images02/44/l_1e42544c6dc44919aefcd0f7a761271d.jpg[/img]
be2
online dating
single
partnervermittlung
[/url]
Hello fellow www.blogger.com members[url=http://submityournewsvo.info/].[/url]
I just wanted to say that I am happy to be the newest member here and that I am glad to have the opputunity to take part in the great conversation here[url=http://trendytopicsmb.info/].[/url]
Glad to be on board here[url=http://learnnewthingsli.info/forum].[/url][url=http://clbehindthescenes.info/bookmarks].[/url]
Megjegyzés küldése