szombat, május 05, 2007

A világ 50 legjobb étterme

A restaurant magazin szokásos évi listáján, az 50 legjobb étterem, legjobb ételspecialitásai között, ahogy számoltam 5 szarvasgombás étel szerepel ( a negyvenvalahányből, mert néhány étteremnél nincs kiemelt étel).

7: Mugaritz, Spain

Best dish: Poached egg in truffled chicken gelee.

29: Le Cinq, France

Best dish: Tarte of artichokes and black Périgord truffles

39: Oaxen Skargardskrog, Sweden

Best dish: Truffle pig with pear purée Critics say: “The details dazzle”.

49: Bocuse, France

Best dish: Black truffle soup, Bresse chicken cooked in pig’s bladder.

50: Ambassadeurs, Paris

Best dishes: Scallops noix de SaintJacques with black truffles.


Úgy tűnik a tengeri herkentyűk dominálnak, de azért ez se rossz.

A második ötvenben van két magyar étterem is, a Lou Lou (86.) és a Café kör (88.) (lásd még a Művelt Alkolostát)

Nincsenek megjegyzések: