csütörtök, június 21, 2007

Hűsítő császárgomba saláta


Ebben a hőségben már csak hidegre vágyik az ember.
Nem úgy a császárgalóca, ő aztán imádja a hőséget.
Eddig mindig szárítva, főzve használtam, most azonban kipróbáltam nyersen, salátának.
Carluccio úr receptjét gyorsan fellapoztam, néhány alapanyag (vörös szarvasgomba, parmezán sajt) éppen nem volt otthon, sebaj, a gazdag ember is csak vízzel főz J))
A császárgombát felszeleteltem. 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, fél citrom leve, pici só volt a saláta öntet. A szeleteket megszórtam frissen vágott petrezselyemmel, meglocsoltam az öntettel, parmezán sajt helyett trappista sajtot szeleteltem a tetejére, és 1 órára behűtöttem.
Pirítós kenyérre tettem a salátát és majd elaléltam a gyönyörtől, tényleg mennyei volt.
Reggelire még a maradékból repetáztam.

2 megjegyzés:

nagypapi írta...

A fene...
Mindenki mástól alél el, én pl. a melegtől éppen, de sebaj szombat hajnalban begyűjtjük az azóta fejlődötteket.
(és nálam van a hűtőben szvg is, bebebe...:))

Zsuzsa írta...

Ráadásul gyönyörű is...