hétfő, április 28, 2008

Hal és kucsma. Na meg zöldborsó.

A következőt találtam ki:
Egy szép laposhal (így hívják) filét kellően besóztam, mert hajlamos a szétesésre a lelkem, majd kevés vajon mindkét oldalán 1-1 percig sütöttem. A zöldborsó utánsózott főzővizében megabált, felezett ízletes kucsmagomba fejeket parmezános zöldborsópürével töltöttem be, amit dúsítottem tejszínnel, és porrátört pirított kenyérrel. (Hogy pontos legyek, az összes hozzávalót örlőgépben pépesítettem). A vajon sütögetett kakukkfüves újburgonya kötelező mellé, fehérboros mustármártás nemkülönben. Ehető.

4 megjegyzés:

lilapereszke írta...

De jó, hogy megnyitottad a hal és gomba fejezetet:-)
Naná, hogy ehető, mikor minden alkatrésze finom. Ez az ehető jelző leminősítés nálad? Én inkább azt írtam volna, hogy és még ehető is :-))

nagypapi írta...

Szemérmesen nem akartam túldícsérni...:)
Nálam az ehető már középfok, ha azt mondom nagyon finom, az minimum gyanús.

riffentyu írta...

Hogy lehet a friss zöldborsót pürésíteni úgy, hogy a héjdarabok ne legyenek zavaróak?

nagypapi írta...

Aprítógépben, némely botmixer tartozéka.