hétfő, július 28, 2008

Dekadens elhajlások

Őzláb-kalapocskák "elevenen" töltve,
pulykamell roston bébivargányákkal,
vajon sütött őszibarackkal, aszúmártással...








4 megjegyzés:

Unknown írta...

Nahát, őzlábra nem gonoltam! Persze én is hazahozom néha, ha nincs jobb. Ez pedig tiszta sznobizmus, (mármint a néha)mert valóban finom, ha nem pörköltbe erőltetjük.

nagypapi írta...

Annyi volt. és annyira guszták, a méretskála minden fokán képviseltetve magukat, hogy vétek lett volna otthagyni őket. A lyánynak hoztunk 8-10 kifejlett kalapot, mert ő(k) főleg azt szeretik, kirántva, magunknak csak 4-5 dobverőt, mert azok meg Szömi liblingjei. Egyedi íze van, az kétségtelen, főleg így, hogy a gombanedvek beszivárognak a töltelékbe.

riffentyu írta...

Dekadens?
hány deka?
és mi az a dens....
--- szóval inkább vidámnak néz ki.:)))

Az őzlábbal folyton az volt a gondom, midőn elkészítettem vala - jónéhányszor -, hogy szétment, eltűnt, vékony lett, és semmitmondóvá vált vagy a prézli alatt, vagy a sütőben, vagy a töltelék dominált.... nemtom, mit toltam el.

Szilvásy Dénes írta...

Kösz az ötletet NP! nagyon finom volt a tőtött dobverők bundában c. opus. :))
Riffentyű a gomba valóban elvékonyodik, de ha a tölteléket nagyon diszkréten fűszerezed, kiemeli az őzláb finom ízeit, sőt, ahogy NP is említette: íze beszivárog a töltelékbe is.
(mi: 2 zsemle, 1 tojás, kevés só, lehelletnyi bors, kis petrezslyem és 1 szelet sonka apróra kockázva.)