szombat, november 29, 2008

Göngyölt kelkáposzta gombás rizzsel.



A tél beálltával úgy néz ki megkezdődik a szárított, fagyasztott, konzervált, porított, stb.... gombák felélésének időszaka :-)


Kevés vajon a rizst fehéredésig pirítottam, felöntöttem vízzel, hozzáadtam a szárított gombát (cseh kucsmagomba), megsóztam, puhára pároltam.

A gombás rizst összeaprított kaporral és egy tojással elkevertem, majd kevés vajon dinsztelt kaliforniai paprika kockákhoz kevertem, és jól átsütöttem. Sóztam, borsoztam.

A káposzta leveleket forró sós vízbe dobtam pár percre, majd lehűtöttem, lecsöpögtettem.

A káposztalevelekbe beletöltöttem a gombás, fűszeres masszát, füstőlt, szeletelt húsos szalonnával áttekertem és a sütőben pirosra sütöttem.

A sült pontyszeletet márványsajtos, snidlinges, tejszínes mártással tálaltam, köretnek mellétéve a töltött kelkáposztákat.


4 megjegyzés:

nagypapi írta...

Ínycsiklandó recept, de javítást kérek: a bacon pont elég, mert hogy szalonnát jelent.

lilapereszke írta...

lilapereszke írta...
Máris javítom füstölt, szeletelt szalonnára :-))
Köszi, ezt is tőled kell megtanulnom ? :-)))
A töltelékbe direkt nem sampinyon gombát tettem :-))))))), nehogy javítani kelljen még azt is.

2008. december 1. 9:30

nagypapi írta...

Hagyd meg a bacont, nincs azzal baj, egyértelmű! Az angolok a mi sima füstölt szalonnánkat nem ismerik, csak ezt a húsosat. Nálunk a 'streaky bacont' lehet kapni.

Névtelen írta...

Külön -külön is megállja a helyét, de így együtt fejedelmi dolog. Nem száradt ki a kelkáposzta a sütőben? Elég volt neki a szalonnazsír? (vagy baconváladék? mert azt zsírnak nem is merném nevezni)