Két marék rókagomba volt az erdő ajándéka. Ehhez már csak egy cukkinit és egy kisebb tököt kellett beszerezni, hogy a mai ebéd elkészüljön.
Hagymát dinszteltem, majd beletettem két szelet apróra vágott sonkát, 1 piros és 1 zöld színű paprikát csíkokra vágva, sóztam, borsoztam, majd megpároltam rajta az apróra tépett rókagombát.
A tököt és a cukkinit hosszú szálakra gyalultam, a kapor szárakkal együtt kis zsiradékon roppanós állagúra hagyva megpároltam. .
A párolt alapanyagokról a felesleges vizet leszűrtem, majd összekevertem. Sütőtálra halmoztam, leöntöttem kapros, sajtos tejföllel.
Grill sütőben a kéreg pirulásáig átsütöttem.
4 megjegyzés:
Nagyon guszta
Mióta olvastam, egyre azon agyalok, hogyan lehet gyalult tököt roppanós állagúra hagyva párolni. Tökfőzelék készítésekor is csak annyit tudok elérni, hogy a gyalult tököt kevés borecettel meglocsolom, mielőtt párolni kezdeném, így nem fő szét. No de, hogy roppanós marad? :)
Nem egyszerű feladat - mert a nyers tök is csak jóindulattal mondható roppanósnak - de megoldható: legkisebb láng+láng elosztó, pároló betét, előtte légpumpás ecetszórás és 2 perc után folyamatos ellenőrzés. Így egyben marad - nem pempősödik, nem esik szét - jól kezelhető.
Hát, az "egyben marad", meg a "nem pempősödik" nem igazán a roppanós szinoniméája :)
Megjegyzés küldése