szombat, május 05, 2007

Citromos géva, csirkemellel és medvehagymás galuskával


Sajnos nem töltött az aku töltőnk, mire újra munkába állt a fényképezőgép, már nem volt mit fotózni. Mentségünkre szolgáljon, hogy nagyon finom és gusztusos volt. Így az ételről kép nincs, de helyette itt egy szép friss gévagomba. A gévadömpingre való tekintettel mégis felteszem a receptet, mert érdemes kipróbálni.

10 dkg húsos szalonnát megpirítok, azon hirtelen fehérre sütök egy felkockázott csirkemell filét. Lehalászom a húst és a szalonnapörcöt, és a maradék zsiradékon megpirítok 1/2 kg gévakockát, rápréselek 2 gerezd fokhagymát, és felöntöm egy pohár vízzel (v. húslevessel), sózom és beleteszek 20 dkg centis darabokra vágott, meghámozott spárgaszárat (a fejét más célokra használtam), és 10 percig főzöm.
Ha elforrt a leve, hozzáteszem a csirkemellet, 20 dkg cukkínikockát, megszórom egy ek. liszttel. Újra felöntöm 1 pohár vízzel v. levessel, és egy pohár tejszínnel, teszek bele egy mk. cukrot, 1 citrom lereszelt héját és levét, felforralom és belekeverek 1 cs. apróra vágott petrezselymet és medvehagymalevelet.
Lilapereszke medvehagymás galuskájával tálalom.

2 megjegyzés:

lilapereszke írta...

Legközelebb fényképpel kérjük :-)))
Addig csak elképezeljük, hogy a finom spárga-, csirke, gévakockák milyen jól illettek a citromos mártáshoz. Nyami, nyami....

István Bagi írta...

én fénykép helyett kostólóval is megelégszem :)