szombat, május 05, 2007

Gévagomba variációk


A csütörtöki zsákmány legfiatalabbnak ítélt részét félretettem, hogy egy kicsit munkásabb, ám sokkal különlegesebb ételt készítsek belőle.
Boldogasszonyfán a 67-es vendéglőben ettem Boldogasszony titka nevű ételt, azt utánoztam le, csak gombával cifráztam meg.
A gévagombát és a csirkemellet felkockáztam. Mindkettőt vajon megpároltam külön-külön. A csirkemellet sóztam, borsoztam, a gévát csak sóztam.
Közben amennyire tudtam a csirkemellet kiklopfoltam, megsóztam.
A megpárolt gévagomba felét két részre osztva, egyiket piros áfonyával, a másikat aszalt szilvával (előre beáztattam egy kicsit őket, hogy puhábbak legyenek) kevertem össze és a csirkemellek közepére helyeztem. A csirkemellet összehajtogattam óvatosan, hogy a tölteléket mindenhol betakarja, a panírozás (liszt, tojás, kiflimorzsa) befejeztével olajban kisütöttem.
Míg sült a hús szép csendesen, összevágtam a kaprot, vajon 1 ek liszttel és 3 dl tejszínnel, pici cukorral és egy kis ecettel (nálam medvehagymás ecettel) elkészült a kapormártás, melybe beletettem a csirkemell- és a gévakockákat, jól összeforraltam.
A rizs is valamelyik üres menetben belekerült a kuktába és időre megfőtt.
Most már csak tálalni kellett, utána meg bezsebelni a dicséretet.

1 megjegyzés:

István Bagi írta...

ez nagyon jól hangzik :)