kedd, október 02, 2007

Rizikés a csülköm


Tartozom ezzel a csülkös kombinációval, jobb ha igyekszem mielőtt kifut a rizike.LP lecsapott a dologra, de sajnos nincs benne semmi különleges, hacsak az nem , hogy finom...Szokásos lustaság szülte recept. Hogyan ússzunk meg egy mosogatást, ha csülök is van, meg rizike is? Süssük együtt. Annyi nehézség van benne, hogy a bótos disznaja többnyire ismeretlen korú, nem tudjuk mennyi idő alatt fog puhára és ropogósra sülni, akkorra kéne a gombának is pont jóra válni. Az ilyen bőrös cuccokhoz mindig érdemes római cserépedényt használni, hogy ne kelljen folyton locsolgatni a husit.(annak is van persze előnye: egy locsi a húsnak, egy a szakácsnak...)
Tehát a húst alaposan bedörzsölöm sóval-borssal, alá fektetek a cserépbe 2-3 rozmaring ágat, 210 fokon sütöm lefedve egy órácskát (??) Ezután próbaszúrást követően eldöntöm, hogy elég e a csülöknek további fél óra. Ha nem, még sütöm egy darabig.(rozmaringot kidobom) Ekkor a csülök alá egy bögre rizst terítek, gorombára vágott hagymát, érett bogyiszlói szeletkéket, végül sok szép rizikét. Ezeket is meghintem sóval, meglocsolgatom a husi alól kimentett pecsenyelével. vissza a sütőbe, kb 30 percre.
Ha a számítások beváltak, pont ekkor lesz jó a csülök, a gomba és a rizs is. A húslé és a többi anyag leve pont elég kell legyen, hogy finom pergős legyen.(mármint a rizs)A zsiradéktól, és a magas hőfoktól nem lesz ragadós.

2 megjegyzés:

lilapereszke írta...

Nagyyyyon jó! a címe is :-))
Fenem rá a fogam, csülök már van.
Gomba, ha nem is rizike, lesz hozzá, az már biztos.

Unknown írta...

Rizikét küldök, ha nincsen!?...Vagy valami jobb lesz hozzá.