csütörtök, március 13, 2008

Kucsmagomba leves

Az úgy kezdődött, hogy hírek érkeztek a déli végekről, miszerint kezdődik a kucsmagomba szezon, nekem meg még volt még egy üveg cseh kucsmám tavalyról. Valamit kellene vele kezdeni, mert egy hét és már errefelé is lesz. Meg valami leves is kellene mára...

Olvastam, felmértem a készleteket és az alábbi született:

Egy üveg (kb. 35 dkg) cseh kucsmagombát és fél liter szárnyas alaplét egy babérlevéllel és két szál kakukkfűvel felforraltam. 10 perc után szaggattam bele vajas galuskát (2-3 deka olvasztott vaj, egy tojás, 2 evőkanál liszt) és amikor újra felforrt, beleöntöttem egy deci tejszín, egy deci tejföl, egy deci portói keverékét. Sóztam, borsoztam, a kakukkfüvet kihalásztam és tálaláskor finomra vágott újhagymazölddel és piroshúsú paprikával ízesítettem-díszítettem. Gyors, egyszerű, és nagyon finom. :)

8 megjegyzés:

Shroomer írta...

Nagyon jól hangzik és még szép is, érzem a finom illatát a monitor felől. Elsőre azt hittem, hogy egy kevés medvehagymát daraboltál rá a végén... Az ilyen gyorsan elkészíthatő dolgokat csípem, gratula.

nagypapi írta...

A portói figyelemre méltó ötlet.
Üdv az ínyencek közt ! (is)

ttamas írta...

Medvehagymám nem volt, de annak fokhagymás íze szerintem nem illene bele. Snidling jó lett volna, de az se volt otthon.

lilapereszke írta...

Az a portói, az lesz a csábítás trükkje. (Így kell elcsavarni a lányok/asszonyok fejét!! :-))))
Szép a díszítés is, ennyi pompa kell egy tavalyi gönchöz. :-)

liscsim írta...

"volt még egy üveg cseh kucsmám tavalyról" Ez szárítmány, vagy konzerv?

ttamas írta...

Konzerv

riffentyu írta...

Portói... és ez csak úgy van otthon??
Milyen fincsi lehet! És tök egyszerű

ttamas írta...

Az exem hozta Portugáliából.
Jobb szuvenír, mint a matyó baba. :)