Két, elkészítésében - de élettanilag is - könnyű fogást javasolnék , nálunk Húsvét vasárnap került asztalra, a reggeli gombászat eredményeként.
Zellerkrémleves kucsmagombás krutonnal, és zöldséges borjúsült gombadarával, merlot mártással.
Kocentráljunk csak a levesbetétre, ill. a köretre, mert a többi közismert, vagy ha nem, hát kis fantáziával könnyen elkészíthetők.
Szikkadt kiflikarikák egyik lapját megvajazzuk, félbevágjuk és grillben megpirítjuk.
Másik oldalára apróra vágott főtt cskg-t halmozunk, amit megszórunk reszelt sajttal, és ugyancsak grillben szép sárgára sütjük. Vigyázzunk, hogy ne égessük meg, mert a sajt keserű lesz!
A gombás dara sem bonyolult, a zsemleszínűre pirított grízhez hozzákeverjük az előzőleg leforrázott apróbb szemű cskg-t, majd két részletben a dara mennyiségével azonos vizet (ha van kéznél, akkor csirke alaplevet) adva hozzá, megpuhítjuk. Fűszerezése só, kevés bors.
9 megjegyzés:
köszi az ötleteket :)
egy levest fogok készíteni, mert ma este is kucsmát kell ennem. sanyarú világ ez.
Ez a daragombóc nem lehet rossz.:)
Nem is volt az!
Nincsen semmiféle daragombóc,
csak csészével lett formázva.
Oda is kanalazhattam volna a többi mellé :)
Az élettanilag:-)) könnyű fogásaid engem is megihlettek: a cseh kucsmagombát saját készítésű májgaluskával töltöttem meg húsvétkor, boros cukkinileves betétjeként még ehető is volt :-))
Ötletes az új levesbetéted is !
Gombás dara = sok dara kevés gomba
Darás gomba = sok gomba kevés dara, vagy ahogy sikerül?!
Mit tehet a szegény ember, ha nagypapi receptjét elolvasván, képeit megnézegetvén elkezd csorogni a nyála?
Na mit?
Rendel egy pizzát...
LP: írhattam volna 'gyomorilag' is..:) fejenként 1 dl darával számoltam, ez kb. 10 dkg cskg-t bír el.
borcsa: ez a blog alapvetően nem a mazohisták olvasótáborát célozta meg...:)
Nos, valóban nem ártana egy csipetnyi hedonizmus, de a legcélravezetőbb mégis az lenne, ha rájönnék, melyik végén kell megfogni a fakanalat. :-)
Hát igen, így már érthető a pizzarendelés...:))
Megjegyzés küldése