kedd, július 24, 2007

Eredményt hirdetek töltött csirke ügyben:

nem vártam, hogy ennyien, ennyire veszitek a lapot, de örülök neki!
Minden válasz frappáns volt, de ismerve a hozzászólókat, ezt reméltem is...:)
(anonymust nem tudom hová tenni, alkalom adtán felfedhetné magát).
A valós dolgokra térve, Hypogea megfejtése "ül", én és a recept vagyunk gödöllőiek. Egészen pontosan, otthon anyám így készítette a gtcs-t (kockázott csirkemáj és gomba). Nyomtatott formában egyedül a 104 híres magyar recept c. gyűjteményben találkoztam vele. Ez is érdekes, nem? Ott annyi a plusz, hogy vastag karikára szelt sárgarépát, gyökeret, kis fej tisztított egész vöröshagymát, és egy egész jonathán almát süt a pipivel együtt. Jelzem, anyám a csirke mellett, illetve a hasüregbe rejtve szinte mindig sütött-párolt hámozatlan felezett almát. Ha csak csirkecombot sütök - általában ez a jellemző, egész pipi évente max. 2x - az alma kötelező, és amikor már kezd pirulni a bőr, fektetek a darabokra egy-egy bevagdalt bőrös szalonnaszeletet, 'kakastaréjt'.

Igazi, belül bolyhos mackónadrág talán már nincs is...

3 megjegyzés:

lilapereszke írta...

Grat Hypogeanak.
Nagypapinak köszönjük a gödöllői töltött csirke-tudomány közreadását. Éljen a bolyhos mackónadrág :-))

István Bagi írta...

köszi! a receptet is!
valaki nem akar közületek alkotni erre valamit?
http://chilii.blogter.hu/?post_id=171282

Unknown írta...

Van olyan mackó!Felsővel együtt kaptam Karácsonyra(nem reklámozok)-nagyon világmárka annyit mondok.Ha valakit érdekel megtudom a forrást.