vasárnap, július 08, 2007

Ha elszabadul a fantázia ….II. rész


Ne csak jó, szép is legyen – erre gondoltam amikor újabb kísérletbe kezdtem.
Elkészült a pompásnak kinéző gombás fasírt, csak felvágva jött a meglepetés.
A rókagombát apróra vágva, sóval, borssal, sok-sok petrezselyemmel zsírjára sütöttem.
Ugyanannyi darált hússal, tojással, 1 tejben áztatott és kicsavart zsemlével, sóval és majoránnával összekevertem, jól kidolgoztam.
A massza felét egy kivajazott sütőformába raktam és szép, fehér, előtte sós vízben csak egy kicsit megfőzött karfiolrózsákat beleállítottam. Majd a pép másik felével óvatosan befedtem, hogy a karfiol továbbra is állva maradjon benne. Egy kis zsemlemorzsával megszórtam, néhány vajdarabot a tetejére fricskáztam és sütőbe tettem.
A tervem az volt, majd amikor felszeletelem milyen szépen fog mutatni a szép fehér karfiolrózsa a töltött fasírtban. Hát nem, szürke lett és színe egybefolyt a töltelékével.
Ízre jó volt, de erre sem hívok vendéget.
Egyébként ez szép fehér májusi pereszkével és fiatal csiperkével már sikerült, amolyan stefánia vagdalt módjára, ami főtt tojással készül. Az egészben hagyott gomba felvágva már mutatós a töltött fasírtban.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

A karfiolt szineződés ellen ecetes vagy citromos vízben kell előfőzni.

lilapereszke írta...

Köszi, a citrom lesz a nyerő. Az volt is otthon, főleg amikor felvágtam, elég savanyú volt az ábrázatom. :-))