csütörtök, július 26, 2007

Illatos marha lábszár-spájzgombász módra


A hőhullám múltával nézzünk egy masszívabb étket. az áfonyás kérdés a gombázós topikon eszembe hozott egy ősrégi receptet.Sajnos oly régi, hogy fogalmam sincs, hogy honnan van.Nem is túl fontos, mert egyáltalán nem azt főztem, bár az se semmi.
Az eredeti; vaddisznó, friss erdei gomba, piros lekvár.(áfonya, meggy, málna, szeder,vegyes)
Az enyémben pont lekvár nincs.Meg vad se.Túl nagy darab szarvast küldtek régi vadásztársaim.Friss gombáról pedig nem is beszélünk mostanság,ugye ?
Csodás leletek a spejzból, szárított szürke tölcsér, és ánizsgomba!Ezekhez sok más fűszer, már perverzió.Egy csokor borsikafüvet azért beledobok bors helyett.
Fogyatékosságom miatt spórolva az idővel, kuktát használok.Pirospaprika nélküli pörköltalapon jól megpirítom a húscsíkokat, rádobom a csomborcsokrot, majd bezárom.25 perc múlva kiveszem a fűszerszámot, mehet a gomba, pici víz, pici félédes vörösbor , újabb 25 perc .Ezen gombák áztatóvizét kiönthetjük, hacsak nincs valami extra ötlet...
Tálalás cukkinis lecsóval és rizzsel.

5 megjegyzés:

István Bagi írta...

Azta! ebédidő van :)

lilapereszke írta...

Azt hittem valami lábszár gombáról lesz szó, de ez is megteszi :-)))
Fincsi.

nagypapi írta...

LP, ne légy telhetetlen! :))
Was ist "pirospaprika nélküli pörköltalap"? Natúr dinsztelt hagyma, vagy egyéb (paprika-paradicsom) is?

Unknown írta...

Stimmt das, hagyma, fokhagyma, paprika , pari a végén.A savak nehezítik a puhulást.A lekváros verzió is csúcs jó, csak nem lecsóval!

Unknown írta...

Egy fontos megjegyzés lemaradt.Akit netán allergizál a szürke tölcsér, az illatozza sz. trombitával vagy sz.vargányával.Úgy se rossz...