csütörtök, július 12, 2007

Párolt trombita túrós csuszával


Fizikai állapotom miatt nem lesz nagyon irodalmi igényű esszé.
Először a trombitagombáról.Mindig megakadok a fajleírásoknál a szívósságnál.(hasonlóan a szegfűgombához)Ha igazán zsengét-frisset találunk, az nem szívós, hanem porhanyós, törékeny.Na ezt kell felhasználni pl salátának vagy bárminek.A több naposakat szárítjuk, őröljük, innentől fűszerszám!
Jöjjön a recept.Nagyon őszinte ember vagyok-teljesen véletlen szülte, nem tudományos ihlet.
Kb 30 dkg zsenge trombitag., egy nagy fej hagyma(akár lila-újabban erősebb mint a veres),egy nagy paprika, egy paradicsom, só, bors.Ízlés szerinti zsiradék 5 dkg(nálam liba vagy mangalicazsír)A forró zsíron, a durvára vágott anyagokat a hagyma után 1-2 perccel dobjuk belé.
Lassú tűzön, fedő nélkül pároljuk, míg marad pici szaftja.Nem szabad zsírjára pirítani, mert akkor tényleg szívós lesz a gomba.Só, fehér bors, kész.Eddig rántotta lett volna, de vasárnap túl későn kelnek a lányok.Dúsan tejfeles túróscsuszára tálalom vékonyan, mert a trombitagombánk igen intenzív aromadömping.(szerintem tisztára szarvasgomba)
(nem tudom, miért nem hagyja magát lefényképezni rendesen)

3 megjegyzés:

lilapereszke írta...

Jó, hogy elaludtak a lányok :-))
http://b2.grocceni.com/cigany.html Cigányoldal - romareceptek, túroscsúszás lecsó és kakaspörkölt sem lehet rossz, de hát a Tied gombászéknál biztos sikerre számíthat. Köszi, fantasztikus, kipróbálom.

István Bagi írta...

üdv a fedélzeten :) nagyon örülök hogy ilyen sok recept van mostanában, és használni fogom :)

nagypapi írta...

Tököt szívesen csrélek szarvasgombára...:))